Categories Menu

Feltöltve jan 19, 2018 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2018

Az érzelmek logikája – Mérő László visszatér!

Az érzelmek logikája – Mérő László visszatér!

 

Dr. Mérő László március elején visszatér a Pedagógiai esték színpadára!

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus egy igazi “csodabogár”, s nem hétköznapi előadó. Ezt 2016 tavaszán már sokan megtapasztalhattuk – lásd a mellékelt videóban (a Szeged TV Körút c. magazinműsorának 2016-os felvételében a Mérő Lászlóval készített interjú 45:22-nél indul)

2018. márciusi előadásának címe: Az érzelmek logikája

Az előadás időpontja: 2018. március 7. szerda 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyár: kedvezményes: 1.600,- Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2.300,- Ft

Jegyek személyesen: az IH-ban

Online jegyek: ITT!

Máris óriási az érdeklődés!

Facebook eseményoldal ITT!

JEGYÉRTÉKESÍTÉS KEZDETE: 2018. január 22.!

Az utóbbi 25-30 évben lezajlott kutatások szerint még a leginkább racionális, logikus gondolkodásban is alapvető szerepet játszanak az érzelmek. Vagyis érzelmek nélkül nincs értelem, és bármilyen furcsának is tűnhet első hangzásra, az érzelmeknek is van logikája.

Mérő tanár úr különleges előadásában

  • megismerkedhetünk az érzelmek szerkezetével,
  • megtudhatjuk, mi az érzelmek szerepe a gondolkodásban és a gazdaságban,
  • megtudhatjuk, melyek a rosszkedv előnyei,
  • mit jelent valójában az érzelmi intelligencia,
  • s végül sétát tehetünk az érzelmek állatkertjében.

Nagyszerű, kihagyhatatlan élmény!

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézet egyetemi tanára. Az általa oktatott kurzusok tára igen sokrétű, megtalálható benne pl. a Játékelmélet, Logika és intuíció, Emberi gondolkodás, Mesterséges intelligencia, Gondolkodási stratégiák, Pszichológia tanár szakosoknak. Kutatási területe a gazdaságpszichológia, a gondolkodáspszichológia, az affektív pszichológia és a memetika.

Több mint tíz hazai és külföldi egyetemen tanított többek között gondolkodási stratégiákat, játékelméletet és pszichometriát. Szélesebb közönségnek írt, számos idegen nyelvre lefordított ismeretterjesztő könyvei közül az Észjárások, az Új észjárások, a Mindenki másképp egyforma, Az érzelmek logikája és A csodák logikája a legismertebbek.

Dr. Mérő László emellett széleskörű gazdasági, cégvezetési, tanácsadói tapasztalattal is rendelkezik. 1987-ben számítógépes játékokat gyártó céget alapított, amely sikeres játékokat készített amerikai, japán és európai megrendelőknek, fejlesztései közül a Rubik’s Games c. játék CD kifejlesztését emeljük ki a Hasbro Interactive számára. Több döntés-előkészítéssel és marketinggel foglalkozó cég tanácsadója. Mérő tanár úr szabadidejében is olyan hobbikat űz, melyek a munkájához kapcsolódnak: scrabble, sakk, go.