Categories Menu

Feltöltve nov 10, 2014 Kategória Hírek, Szakmai és projektkonferenciák

Gyakorlatvezető gyógypedagógusok fóruma

Gyakorlatvezető gyógypedagógusok fóruma

Az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet idén a Mentor(h)áló 2.0 Program keretein belül rendezte meg a “Gyakorlatvezető gyógypedagógusok fóruma” című műhelyprogramot a SZTE JGYPK Hattyas utcai székhelyének épületeiben 2014. október 21-én.

A 2013-ban útjára indított, és immár hagyományosnak tekinthető program célja, hogy a szakmai kapcsolatok erősítése érdekében olyan fórumot teremtsen az együttműködő partnerintézményeinkkel, amely teret biztosít a gyógypedagógus-hallgatók gyakorlati kurzusaival kapcsolatos elvárások és lehetőségek egyeztetésére. A műhely lehetőséget kínál a gyakorlatokban résztvevő partnerek, azaz a Gyógypedagógus-képző Intézet, a partnerintézmények vezetői és gyakorlatvezető gyógypedagógusai, valamint a hallgatók tapasztalatcseréjére.  A konferencia délelőtti plenáris ülésére és az ezt követő, három szakirányunknak megfelelő szekcióülésekre is megteltek a termek.

Az idei plenáris program fókuszában a gyógypedagógiai diagnosztikai tevékenységek gyakorlásának szükségessége és lehetőségei, valamint a frissen végzett pályakezdő gyógypedagógusok pályára állásával kapcsolatos reflexiók voltak.

A szakirányú szekciók megbeszélésein az egyes gyakorlóterepek sajátosságairól és ezzel kapcsolatos reflexiókról hallgattunk rövid, prezentációkkal szemléltetett saját élményű beszámolókat.  Mindezt aktív eszmecserék követték a tapasztalt és leendő gyakorlatvezető gyógypedagógusok,  az Intézet gyakorlati oktatói és a hallgatók között. A diskurzusokban kirajzolódtak a gyakorlatokkal kapcsolatos új kihívások is.

A konferencia részletes programja ITT tekinthető meg!

További információ és fotók ITT érhetők el!