Categories Menu

Feltöltve aug 26, 2017 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2017

Itt van az ősz, itt van újra!

Itt van az ősz, itt van újra!

 

Igen: a hír igaz! 🙂

A Mentor(h)áló és az IH Pedagógiai esték c. sorozatának 2017-es őszi programterve elkészült!

A nagysikerű sorozat őszi évadában 11 nagyszerű előadással igyekszünk továbbra is bizonyítani: nálunk élmény a tanulás!

A jegyek már kaphatók (egyelőre a szeptemberi és októberi előadásokra) az IH-ban, a Belvárosi moziban és a ticketportal.hu oldalon – egyre többen tudják: érdemes a helyeket jó időben bebiztosítani!

SZTE-kártyával, diákigazolvánnyal és pedagógusigazolvánnyal kedvezményes jegyek válthatók (csak személyesen).

Az első 6 előadásra a jegyvásárlás korábban megindult, jegyek már csak korlátozott számban elérhetők!

 • 2017. szeptember 18. hétfő 18.00: dr. Vekerdy Tamás, Magyarország legnépszerűbb gyermekpszichológusa – Óvodából iskolába (kedvezményes jegyek: 2.000,- Ft, teljes árú jegyek: 2.800,- Ft)

Vekerdy Tanár Urat nem szükséges bemutatni, hiszen ő a legismertebb és legnépszerűbb magyar gyermekpszichológus. Tanár Úr emellett fantasztikus előadó, aki bölcs, gyakorlatias tanácsaival, egyedi stílusával és fergeteges humorával mindig meghódítja a közönséget. A Pedagógiai esték visszatérő vendégeként most az iskolába lépés “szépségeiről” fog mesélni.

Jegyek az IH-ban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu oldalon kaphatók!

 • 2017. szeptember 25. hétfő 18.00: Tari Annamária pszichológus – Bullying (megfélemlítés, zaklatás az Interneten) – mit tehet a gyerek, a szülő, a tanár? (kedvezményes jegyek: 1.800,- Ft, teljes árú jegyek: 2.600,- Ft)

Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szintén szerepelt már nálunk. Ő az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is. Mostani előadásának témája borzasztóan aktuális: az internetes zaklatás, megfélemlítés egyre többeket érintő probléma.

Jegyek az IH-ban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu oldalon kaphatók!

 • 2017. október 2. hétfő 18.00: dr. Bánki György pszichiáter – Az önigazolás (Hogyan tévedünk el a mocsárban, és hogyan találhatunk ki belőle?) (kedvezményes jegyek: 1.200,- Ft, teljes árú jegyek: 1.800,- Ft)

Dr. Bánki György pszichiáter már régóta publikál cikkeket közéleti témákban, lélektani szemszögből elemez társadalmi kérdéseket. Októberi előadásának összefoglalójából kiderül: izgalmas előadás vár ránk!

“Az önbecsülésünket és az önképünket sokféle módszerrel tudjuk karbantartani. Főleg mert szeretjük magunkat jónak és racionálisnak gondolni. Ezeknek a módszereknek egy része szerencsés és hasznos, mert nem szakít el a világ és a másik ember valóságától, más része káros, mert képesek vagyunk általuk megtéveszteni akár saját magunkat is. Sosem kell messzire mennünk, hogy példát találjunk az önigazolásra, mert – bár a mások szemében látott szálkán töprengeni és háborogni szórakoztató – a saját gerendáink mindig kéznél vannak. Aki szereti a kellemes, boldogító, rá nem vonatkozó témákat, annak ezért kevésbé ajánlom ezt az előadást. Az önigazolás mindig leselkedik ránk, mint az ördög egyik alkuja, hogy rosszul bánjunk egymással, vagy káros módon azonosuljunk a csoportjaink, a fantáziált társadalmi közegeink tévedéseivel, miközben erkölcsösnek és igaznak is érezzük magunkat. Azt is érdemes megvizsgálni, milyen vezetőt választunk a csoportjaink élére, és mit engedünk meg neki. Végül pedig arról is szót ejtünk, mi segíthet, hogy kevésbé legyünk önigazolóak, és így csökkentsük az esélyt, hogy tudattalanul egymás bántalmazóivá váljunk.”

Jegyek az IH-ban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu oldalon kaphatók!

 • 2017. október 16. hétfő 18.00: Görög Ibolya protokollszakértő – Európaiság – hitelesség – protokoll (kedvezményes jegyek: 1.200,- Ft, teljes árú jegyek: 1.800,- Ft)

Görög Ibolya 1987-től 1999-ig dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. 1992-től mint protokollfőnök irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Elméleti felkészültségét jelenleg a viselkedéskultúráról, a protokollról, a rendezvényszervezésről tartott előadásokon, írásokban hasznosítja, melyekben megosztja közönségével a számos próbán szerzett gyakorlati tapasztalatait is. Pazar előadó!

Jegyek az IH-ban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu oldalon kaphatók!

 • 2017. október 17. kedd 18.00: Benedek Tibor korábbi szövetségi kapitány, 3-szoros olimpiai bajnok vízilabdázó – A győzelem ára (kedvezményes jegyek: 1.800,- Ft, teljes árú jegyek: 2.600,- Ft)

Benedek Tibor neve egybeforr a hazai vízilabdázás legújabb hőskorával – háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző, az International Swimming Hall of Fame vagyis a Hírességek Csarnoka magyar bajnoka a Team Hungary 2000-2008 keretén belül, 2013-tól 2016. december 31-ig a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Előadásából most kiderül, mi a győzelem ára egy játékos és egy edző szemszögéből. 

Benedek Tibor saját történeteit és tapasztalatait meséli majd el arra vonatkozóan, hogy mit tanulhat az ember a sportból, hogyan érdemes a gyerekeket és a fiatalokat a sport irányába terelni, mik a kilátásai Magyarországon a profi sportolóknak.

Szó lesz sikerről és kudarcról, azok megéléséről és kezeléséről, valamint a sikeres csapatmunka titkairól.

Kivételes lehetőséget kínálunk arra, hogy egy vérprofi, nagysikerű sportembertől/sportvezetőtől tanulhassunk mindannyian!

Jegyek az IH-ban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu oldalon kaphatók!

 • 2017. október 24. kedd 18.00: dr. Sándor Klára nyelvész, társadalomkutató – A székely írás Mátyás udvarában (kedvezményes jegyek: 1.200,- Ft, teljes árú jegyek: 1.800,- Ft)

Dr. Sándor Klára nyelvész, társadalomkutató az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára. Nemrégiben végzett izgalmas nyomozásának legfontosabb eredményeit mutatja be művelődéstörténeti előadásában: tényleg Mátyás udvarában találták volna ki a székely betűket? Ha mégsem, milyen szerepe volt Mátyás udvarának a székely írás kultuszának megteremtésében? Honnan ismerték egyáltalán Budán a székely ábécét? Az előadó természetesen válaszol a résztvevők legfontosabb kérdéseire: miért székely írás? Miért nem rovásírás? Milyen gyökerekre vezethető vissza? Hun? Szkíta? Netán magyar vagy székely találmány? Mikor keletkezett a legkorábbi emlék? Hol kerültek elő székely írással írt emlékek? Hogyan alakult át a székely írás szerepe a 16. századtól, miért becsülték nagyra a 17–18. század neves magyar tudósai? Igazi kultúrtörténeti csemege és remek előadó vár ránk!

Jegyek az IH-ban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu oldalon kaphatók!

A következő előadásokra jegyek szeptember közepétől válthatók:

 • 2017. november 6. hétfő 18.00: Máté Bence világhírű természetfotós – Vadlesen a világ körül
 • 2017. november 13. hétfő 18.00: Prof. Duda Ernő biológus, immunológus – Az ember mint ökoszisztéma
 • 2017. november 28. kedd 18.00: Prof. Csepeli György szociológus – A kooperáció kultúrája
 • 2017. december 4. hétfő 18.00: dr. Szabó Éva pszichológus, egyetemi oktató – Mindennapi stresszeink és amit tehetünk ellene
 • 2017. december 11. hétfő 18.00: Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus – A rítusok, hagyományok és ünnepek lélektani jelentősége

Szeretettel és fantasztikus élményekkel várunk mindenkit!