Categories Menu

Feltöltve jan 24, 2017 Kategória Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2017

Kepes András a Mentor(h)álóban!

Kepes András a Mentor(h)álóban!

 

Van, akinek nem kell különösebb beharangozás, reklám – elég, ha ennyit mondunk: Kepes András a Pedagógiai esték újabb vendége!

Februári előadására mostanra 530 jegy (!) elkelt – lehet, hogy még ma érdemes rohanni a többiért.

A részletek:

Az előadás időpontja: 2017. február 21. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2. (TÉRKÉP ITT!)

Az előadás címe: Világkép

“Mi” és “Ők”: megérthetjük-e egymást?
Civilizációk harca, vagy valami egészen más?

“Bejrútban, Buenos Airesben, és később Amerikában egy komcsi országból érkezett, vicces, idegen srác voltam, itthoni kamasz barátaim szemében pedig a fura fiú, aki Beatles-számok helyett argentin szambákat penget a gitárján. Idegenben büszke magyar voltam, itthon pedig egyike azoknak, akik elhitték, hogy ez a Nyugat és Kelet között ingázó ,,Kompország” már Európa. Ahogy Ady írta száz éve. Azóta mintha Európa és a világ is egyre jobban ingázna. Keresné a helyét. Úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és halálról, szeretetről és gyűlöletről, szerelemről és családról, hitről és rítusokról képzeltem. De még a hétköznapokról: evésről, ivásról, öltözködésről, lakókörnyezetünkről is. Humorral, könnyedén persze, nehogy megijesszem magam. Tudom, végső válaszok nincsenek, csak végső kérdések – ez a könyv is csupán amolyan szubjektív világ-pillanatkép.”

Kepes András újságíró, író és egyetemi tanár három nyelven, Budapesten, Bejrútban, illetve Buenos Airesben végezte általános és középiskolai tanulmányait. Későbbi munkái és televíziós pályafutása során is rengeteg tapasztalatot gyűjtött a különböző kultúrák egymáshoz való viszonyával, a beilleszkedés nehézségeivel kapcsolatban.

Világkép című legfrissebb könyve kapcsán Kepes András előadásában a kultúrák közötti párbeszédről is beszélve segít eligazodni mindannyiunknak zűrzavaros világunkban.

Jegyár:

kedvezményes: SZTE-kártyával, pedagógusigazolvánnyal és diákigazolvánnyal: 1.800,-Ft (kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot)

normál: 2.600,-Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon. Érdemes sietni, jegyek már csak korlátozott számban kaphatók!

FB eseményoldal ITT!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb fantasztikus estére!