Categories Menu

Feltöltve jan 2, 2017 Kategória Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2017

Évindító esti beszélgetés a tanodákról

Évindító esti beszélgetés a tanodákról

 

A regisztrációs felület ITT elérhető!

 

2017 januárban folytatódik a Mentor(h)álóban az ún. “beszélgetős” sorozat, amit még 2016 februárjában indítottunk a szegedi Somogyi-könyvtárral együttműködve.

A Pedagógiáról másképp címmel indított új sorozat keretein belül havonta 1 alkalommal országosan és nemzetközi szinten is elismert szakembereket hozunk „testközelbe”. A „beszélgetős műfaj” egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy megismerkedjünk a vendég életével, munkásságával, a jellemzően az oktatás háza táján elért eredményeivel, s természetesen azzal az “üggyel”, amivel napjai nagy részét tölti – másrészt kitűnő lehetőség nyílik egy-egy kötetlen értelmiségi párbeszédre, a személyes kérdések megfogalmazására is.  A Pedagógiáról másképp című sorozat eddigi történéseit ITT láthatjátok!

Januári vendégünk dr. Szűcs Norbert, a tanodamozgalom országosan is meghatározó alakja, a TanodaPlatform elnevezésű tanodahálózat egyik vezetője, a Motiváció Tanodát működtető Motiváció Műhely egyik vezetője, az SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet oktatója, főiskola docens.

szucs-norbert2

A beszélgetés időpontja: 2017. január 13. péntek 17.30-19.00

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT)

A beszélgetés címe: Mi a csoda? Tanoda!

Az esti beszélgetés témája: minden, amit a tanodákról tudni szeretnél:-)

Mi a csoda? Tanoda?

Egyre többet hallhatunk a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó tanodákról. Miért jöttek létre ezek a kezdeményezések? Mi történik a tanodákban? Milyen viszonyt alakítanak ki az iskolákkal? Milyen nehézségekkel küzdenek és milyen eredményeket érnek el a tanodák? Mennyire egységes a tanodamozgalom? Hogyan lehet velük együttműködni?

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A regisztrációs felület ITT elérhető!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 2017-es év első színvonalas beszélgetésére!