Categories Menu

Feltöltve feb 14, 2017 Kategória Fotók, Hírek, Médiatár, Mentor(h)áló Klub, Pedagógiai esték, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban

Teltházas programok Boldizsár Ildikóval és Nyáry Krisztiánnal!

Teltházas programok Boldizsár Ildikóval és Nyáry Krisztiánnal!

 

FRISS:

A szegedma.hu oldalon olvasható Tóth Marcell írása Boldizsár Ildikó mesés előadásáról!

Ugyanott – és persze itt is – új fotók is láthatók – a fotókat Gémes Sándor készítette. Köszönjük!

Az egyes fotók “alaposabb” megtekintéséhez a Bélyegképek feliratra kell kattintani!

 

Programokban és érdeklődésben egyaránt gazdag hetet tudhatunk magunk mögött a Mentor(h)álóban: 4 színvonalas és teltházas rendezvény, 1.250 résztvevővel – köszönjük a bizalmat:-)

Rövid beszámoló jön, sok fotóval:

Többszáz fős közönséget ígértünk, a színpadon egy “jó tündérrel”, aki meséivel és lágy hangjával elvarázsolja a jelenlévőket, közben a légy zümmögése is hallható…

Az ígéret szép szó – közel 600 (!) vendégünk győződhetett meg személyesen február 7-én este az IH-ban a fentiekről: Boldizsár Ildikó – mint mindig – most is elvarázsolt Bennünket. Mesék az élet csodáiról című előadásában sok mindent megtudhattunk a mesebeli és “hétköznapi” csodákról, emellett 3 újabb mesével gazdagodhattunk, mindezt Ildikó tolmácsolásában. Mesés volt!

Fotók az előadásról itt:

 

A Mentor(h)áló Klub legújabb műhelyfoglalkozásán dr. Nóbik Attila közreműködésével a nemi sztereotípiákról folyt a vita: arról, hogy az iskola hogyan erősíti fel a nemi különbségeket és milyen módon formálja a társadalmi nemi szerepeket. Szó volt természetesen arról is, hogy mit tehet egy pedagógus a nemi egyenlőség érdekében.

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész február 10-én, pénteken dupla teltházzal volt a vendégünk:

  • kora du. a Belvárosi moziban szegedi középiskolások és kísérő pedagógusaik számára tartott rendhagyó irodalomórát – 539 fő jelenlétében!
  • este a Pedagógiáról másképp c. sorozatunk keretein belül legújabb könyvéről, a Festői szerelmek c. kötetről beszélgettünk vele a Somogyi-könyvtárban 120 fős közönség jelenlétében. A beszélgetés csúcspontja minden bizonnyal sokak számára az a 2 festői szerelmi történet volt, amelyeket Krisztián tolmácsolásában hallgathattunk meg, miközben a kivetítővásznon olyan fotók és festmények jelentek meg, melyek jelentős mértékben gazdagították a befogadás élményét. Valódi feltöltődés, maradandó élmény volt!