Categories Menu

Feltöltve Sze 20, 2018 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2018

Mire van szüksége a gyereknek egy demokráciában?

Mire van szüksége a gyereknek egy demokráciában?

 

Dr. Gyurkó Szilvia, hazánk legismertebb gyermekjogi szakértője és aktivistája idén ősszel egy hihetetlenül fontos és érdekes témával tér vissza a Pedagógiai esték színpadára!

Az előadás címe: Mire van szüksége a gyereknek egy demokráciában?

Az előadás időpontja: 2018. október 15. hétfő 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyek:

  • online jegyvásárlás a kanapéról – plusz költségek nélkül – ITT!
  • kedvezményes jegyek kizárólag személyesen az IH-ban!
  • Facebook eseményoldal ITT!

“Mivel hiányzik az erre irányuló oktatás, társadalmi szintű tájékoztatás, a gyermekjogok jelentése nem egyértelmű Magyarországon. Vajon tényleg elszabadul-e a pokol, ha a gyermekjogokra nagyobb hangsúlyt helyezünk az iskolákban? Nevelhetetlenné válik-e az a gyerek, aki ismeri a jogait? Vagy épp ellenkezőleg, a valódi demokrácia és a kiegyensúlyozott gyermekkor alapját jelentik a gyermekjogok. Mire és miért van szüksége egy gyereknek a demokratikus neveléshez – erről szól az előadás.”


Dr. Gyurkó Szilvia 2016 májusában megdöbbentő erejű, rendkívül nagy hatású előadást tartott Pedagógiai esték c. sorozatunkban a gyermekbántalmazásról!

2018 októberi előadásának központjában a demokráciára nevelés áll.

Demokráciára nevelés egy olyan világban, amelyben sokunknak sokféle véleménye van e fogalom jelentéséről. Minden bizonnyal sokan vagyunk, akik azt szeretnék, ha gyermekeink a jövő Magyarországának, Európájának aktív, cselekvő, demokratikusan gondolkodó polgárai lennének. Mindezt ráadásul egy olyan korszakban vizionáljuk, amikor a digitális világ, az online tér “közösségépítő” ereje mindannyiunk által ismert módon hat gyermekeinkre. Szülőként/nagyszülőként, pedagógusként, szakemberként ezért új fogalmakkal is meg kell barátkoznunk: a digitális gyermekvédelem és a demokráciára nevelés, aktív állampolgárság fogalmával.

Dr. Gyurkó Szilvia nemzetközi elismertségű gyermekjogi szakember, az UNICEF Magyarországi Bizottságának korábbi gyermekjogi igazgatója. Több éven keresztül az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársaként, kutatójaként is dolgozott. Gyermekjogi szakértőként 15 éve aktívan küzd a gyerekek jogaiért, erőszak elleni védelméért. 2015-ben alapította a Hintalovon Alapítványt, melynek azóta a vezetője. Fontos állomás volt szakmai fejlődésében a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesületben, valamint az ESZTER Alapítványban eltöltött időszak.

Szilvi nemcsak kiváló szakember, de karizmatikus személyiség is, emellett szuggesztív, remek előadó is!

Előadását minden (jelenlegi és leendő) szülőnek/nagyszülőnek, pedagógusnak és oktatási szakembernek kifejezetten ajánljuk!

Kivételes élmény lesz, ezt megígérjük!

  • online jegyvásárlás a kanapéról – plusz költségek nélkül – ITT!
  • kedvezményes jegyek kizárólag személyesen az IH-ban!
  • Facebook eseményoldal ITT!

 

Az előadás az Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül valósul meg.