Categories Menu

Feltöltve jan 11, 2016 Kategória Hírek, Partneriskoláink jelentik

Partneriskoláink jelentik – Kecskemét

Partneriskoláink jelentik – Kecskemét

Ahogyan ígértük, a Mentor(h)áló honlapján a jövőben szívesen adunk hírt a partnereink háza táján történő eseményekről, sikerekről – a híradáson túl annak reményében, hogy a Dél-alföldi Régió hálózati együttműködését ezzel is gazdagíthatjuk.

Biztosak vagyunk abban, hogy szükség van olyan intézményekre, vezetőkre és pedagógusokra, akiktől egy-egy témakörben bátran kérhetünk segítséget, útmutatást. És persze biztosak vagyunk abban is, hogy a régió intézményei rengeteg pedagógiai kincset tudnak megosztani a hozzájuk bekopogtatókkal.

Egyúttal örömmel jelezzük azt is, hogy hamarosan folytatódik az elmúlt időszakban nagy sikerrel zajló klubsorozatunk, a Mentor(h)áló Klub – ennek részleteiről a következőkben leszünk híradással.

“Partneriskoláink jelentik” c. sorozatunk első felvonásában a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolából érkező jó híreket osztjuk meg Veletek.

Az intézmény életéből most 2 örömhírt osztunk meg Olvasóinkkal:

  • az intézmény pályázat útján, kemény munkával elnyerte az ÖKOISKOLA címet,
  • az országos diákolimpia második legsikeresebb intézménye lettek!

Részletesebben ez utóbbiról:

Különleges díjátadó ünnepségen vehettek részt a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola testnevelői. A Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott rendezvényen az ország legeredményesebb iskoláit jutalmazták, akik a Magyar Diáksport Szövetség pontversenyében az élen végeztek. A pontversenyben minden országos döntőn elért helyezést vesznek figyelembe és összesítik az eredményeket.

A kecskemétiek évek óta az ország legjobbjai közé tartoznak és nagy örömünkre a 2014-2015-ös tanévben a 2. legeredményesebb iskola lett az ország általános iskolái közül. Az Arany János Iskola röplabdában nyert bajnoki címei, a Lánchíd Sportiskola tornászainak bajnoki címei, valamint a közösen kiállított atléta csapatok helyezései járultak hozzá a sikerhez. Külön örömet jelentett, hogy a megyékből 1-1 testnevelőt díjaztak, akik a legtöbb pontot gyűjtötték. Bács-Kiskun megye legjobbja az elmúlt tanévben Bálint Erika, a Lánchíd Iskola tornászainak felkészítője bizonyult. Czunyiné Bertalan Judit oktatásért felelős államtitkártól a díjat az intézmény képviseletében Mészáros Katalin a Lánchíd tagintézmény vezetője, valamint Nagy Péter és Adamik Zoltán testnevelők vehették át. Bálint Erika Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól vette át a legeredményesebb testnevelő díjat.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport olyan polgári erényekre tanítja meg az embert, mint az összetartás, az önfeláldozás, a kitartás, tisztesség és a fair play, amelyek egyben az iskola és a nevelés céljai is.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a testnevelő tanároknak nagy szerepük van a tehetségek felfedezésében, ehhez igazi pedagógusi véna mellett a sport és a gyerekek iránti elkötelezettségre is szükség van.

Gratulálunk a szép sikerekhez, s a vele járó megbecsüléshez!

Országos diákolimpia