Rólunk írták

A szakon a nyelvészet számos területével megismerkedtem – így kerültem aztán fordító- és tolmácsképzésre. Ez a sokféleség segített megtalálni a szorosabb érdeklődési területemet is.  Ha folytatni szeretném a tanulmányaimat, segítségért és ajánlásért mindig fordulhatok a volt tanszékemhez, ami most különösen fontos, hiszen gondolkodom rajta, hogy tanulmányaimat PHD-képzés keretén belül folytatom, és ehhez ajánlást, esetleges tanácsokat is kapok a volt tanszékemtől.

Kövesdi Dóra (alkalmazott nyelvész, fordító, tolmács)

 

Alkalmazott nyelvészet? Számomra keretbe helyezte a logopédiát, és jól hasznosítható elméleti alapokat nyújtott a mindennapok szakmai gyakorlatához. A képzés minden percét élveztem, így az alkalmazott nyelvészet mesterszakot szívből ajánlom minden gyógypedagógusnak.

Havadi-Nagy Marian (gyógypedagógus-logopédus, alkalmazott nyelvész)

 

Alkalmazott nyelvészeti mestertanulmányaim alatt kezdtem el igazán megbarátkozni a kötelező szakirodalommal. Sosem szerettem, untatott, de ezen két év alatt csak és kizárólag olyan listák futottak ki a kezem alól, amelyek után olyan elégedetten csettintettem a nyelvemmel, mint amikor egy francia főzőiskola sikeres teljesítése után, otthon is produkálom a világ legfinomabb levendulás-vajas kekszét. Könnyen érthető, szemléletközpontú, gyakorlati jellegű és egyáltalán… az órákon sosem azon volt a hangsúly, mennyire magoltuk be az anyagot, hanem barátias hangulatban megvitattuk az anyagok egymáshoz való viszonyulását… meg a nézetek viszonyát. Pont mintha egy régi baráti társasággal ültem volna össze. A tudásig el lehet jutni görcsösen, de nálunk a JGYPK-n a szavak és a mondatok olyan könnyen fonódnak egymásba, mint egy jó olasz bruscetta. Jaaah igen, mi nem csak az angolt vesszük alapnak, ha szlavisztikán, germanisztikán végeztél, akkor is itt a helyed.

Viglási Brigitta (alkalmazott nyelvész)

 

 

Alkalmazott nyelvészet MA felvételi 2018

Szakképzettség megnevezése: okleveles alkalmazott nyelvészet szakos bölcsész

Végzettségi szint: mester- (MA-) fokozat

Képzési idő: 4 félév

Finanszírozási formák: államilag támogatott / költségtérítéses (250.000 Ft / félév)

Munkarendek: nappali / levelező (Levelező munkarend esetén a konzultációk félévente 5–6 hétvégén, péntek délután és szombaton kerülnek megtartásra.)

A képzés szakdolgozattal és záróvizsgával zárul.

 

e-mail