Facebookon

4. alkalom – Egyetemi tehetséggondozás – tények, tapasztalatok és lehetőségek Nyomtatóbarát változat

A hallgatóközpontú képzésért oktatási műhely

Egyetemi tehetséggondozás – tények, tapasztalatok és lehetőségek

Plakát:

workshop_2016_11_28-1

A szakmai műhely programja (PDF)

A hallgatóközpontú képzésért oktatási innovációs műhely következő találkozóját 2016. november 28-án, hétfőn 14 órától tartjuk a SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézetében (Szilléri sgt. 12.) A találkozón azokat a problémákat és lehetőségeket vitatjuk meg, amelyek a felsőoktatási tehetséggondozáshoz kapcsolódnak. A tehetséggondozás a legtehetségesebb hallgatók motiválásának, tudományos életbe való bevezetésének meghatározó feladata, amelynek hatékonysága és eredményessége érdekében számos információval és tapasztalattal rendelkeznie kell a felsőoktatásban oktató kollégáknak. A műhely szakmai felelőse és koordinátora dr. Újvári Edit egyetemi docens, a Felnőttképzési Intézet TDK felelős oktatója, a XXXIII. OTDK 13. szekciójának ügyvezető társelnöke.

Műhelyfoglalkozásunk az alábbi kérdésekre keresi a választ:

A műhely első részében két referátum hangzik el.

  1. Elsőként a tehetséggondozás fogalmát, szakspecifikus jellemzőit és a tehetséggondozás kereteit, jelenlegi intézményrendszerét tekintjük át. A referátumot tartja: Újvári Edit egyetemi docens
  2. A tehetséggondozás egyetemi központja SZTE Tehetségpont Iroda, amely kezdeményezésekkel, pályázatokkal és programokkal támogatja a tehetséges hallgatókat. Az Iroda munkáját, törekvéseit ismerteti: Csikós Tímea (koordinátor).

A műhely második részében, csoportmunka keretében a kollégák és a diákok bevonásával – javasolt programpontok mentén – a tehetséggondozást eredményesebbé tévő konkrét javaslatokat, programterveket fogalmazunk meg, majd az egyes csoportok ismertetik és közösen megvitatjuk a javaslatokat. A hagyományos tehetséggondozási formák tapasztalataiból kiindulva, innovatív javaslatokra helyezzük a hangsúlyt, amellyel eredményesebbé és hatékonyabbá tehető a tehetséggondozás.

A találkozóra tisztelettel meghívjuk.

Kérjük, jelezze részvételi szándékát a jeke@jgypk.szte.hu email címre, illetve ha a találkozó témájával kapcsolatban kérdése, javaslata van, azt is írja meg nekünk.

 

Szeged, 2016. 11. 14.

Dr. T. Molnár Gizella                                                 Dr. Újvári Edit

intézetvezető                                                         szakmai felelős