- Művelődéstudományi Intézet - http://www.jgypk.hu/tanszek/kozmuv -

Megközelítés

A Művelődéstudományi Intézet a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara „J” jelzésű épületében, a Szilléri sgt. 12. sz. alatt található.

Művelődéstudományi Intézet

Megközelítése a helyi tömegközlekedés eszközeivel is lehetséges.

Az alábbiakban vázoltak csak lehetőségek, a városban zajló folyamatos útmunkálatok miatti aktuális megállóhely változásokról és pótjáratokról a közlekedési társaságok honlapjain tájékozódhat.

DAKK és SZKT

– A MÁV Nagyállomástól a 90-es, és a 77-es jelzésű busz jár az Intézet felé, a Római körút (Szilléri sgt.) megállóhelynél kell leszállni.

– A Mars téri autóbusz pályaudvar felől szintén a 77-es busszal, vagy a 77A-s jelzésű busszal közelíthető meg az épület.

A belvárosból több megoldás lehetséges.
– A főépület közelében található Klinikák végállomásról induló 10-es jelzésű troli, melyre az Anna-kúti megállónál is fel lehet szállni, ahol csatlakozás lehetséges az 1-es, 3-as és 4-es jelzésű villamosokhoz. A 10-es troliról szintén a Római körút (Szilléri sugárút) megállónál kell leszállni.
– A 4-es jelzésű villamosra a Centrum Áruháznál, az Anna-kútnál és persze minden más megállónál fel lehet szállni. Leszállni a Nagykörút és a József Attila sgt. kereszteződésében kell, onnan gyalog (kb. 5 perc) a Dankó Pista utcán kell a Szilléri sugárútig menni, ahol az Intézet található.

 

Autóval érkezőknek

fontos tudni, hogy Szegeden fizető parkolási rendszer működik.  A Nagykörúton kívül eső területeken (kivétel a Mars tér) nem (így a “J” épület környékén sem) kell fizetni a parkolásért , de a főépület környékén már igen. További információk: Szepark Kft.