I. STRANDJÁTÉKOK

A strand és a homokos parton űzhető játék mindig a kellemes szórakozás és a szabadidő eltöltésének a színtere. A mozgás, a sport, a játék elengedhetetlen velejárója a strandolásnak. A napfényes szabadban űzött játékok, a labdás tevékenységek, a környezet és közeg miatt érdekes és igen vonzó az egyén és a társaság számára is. Ezek a játékok többségében kötetlen páros vagy csoportos formákban jelennek. A csapat sportjátékok strandon űzött változata megmarad szórakoztató nyári szabadidős játéknak, melyet baráti társaságok kedvtelésből űznek. Ezek a játékok nem kívánnak nagyobb szervező vagy előkészítő munkát, azonban önfeledt szórakozást biztosít a résztvevőknek. A lábtenisz és a streetball, valamint a strandröplabda pályák már részei a kialakított strandövezetnek. Minden más játéklehetőség a terület adta lehetőségeket figyelembe véve kialakítható esetleg megépíthető.

A strandok királya a strandröplabda, de számos új csapatsport is helyet kap a szórakoztató nyári játékokban, mint a strandfoci, strandkézilabda vagy az újonnan tért hódító strandkorfball is.

A strandjátékok tananyag ebben a részben segítséget nyújt a játékok és hozzájuk kapcsolódó szabályok megismeréséhez. Lehetőséget ad arra, hogy a szabadtéri játékok lebonyolításához megfelelő útmutatót adjon.