Tisztelt Érdeklődök!

Alábbiakban olvashatják a 2020. január 27-én megrendezésre került a Gyakorlatvezető mentorok szakmai fórumának összefoglalóját.

 

Gyakorlatvezető mentorok szakmai fóruma

Összefoglaló

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézete 2020. január 27-én rendezte meg a Gyakorlatvezető mentorok szakmai fórumát.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényre nagy volt az érdeklődés.  Prof. Dr. Pukánszky Béla egyetemi tanár és Nagyné dr. Hegedűs Anita mb. intézetvezető köszöntő szavai után három előadást hallhattunk. Fazekasné Dr. Fenyvesi Margit (főiskolai tanár) az olvasás- és írástanítás jól bevált eszközére, a fonomimikára hívta fel a figyelmet, majd Máténé Homoki Tünde (tanársegéd) a gyógypedagógiai gyakorlatok rendszerét, tradícióit és a megújulási törekvéseket mutatta be. Köböl Erika gyógypedagógus a hallgatói gyakorlatok nyereségét vette számba szemléletes előadásában.

Ezt követően három műhelyben folytatódott a szakmai munka. A Logopédia műhelyben Dr. Kocsisné Kálló Veronika (tanársegéd) foglalta össze a logopédia szakirányú gyakorlatok rendszerét, majd Turi Anna (Református EGYMI) gyakorlatvezetőnk osztotta meg bevált módszereit, ötleteit. A műhely Dr. Juhász Valéria, Kocsisné Kálló Veronika és Radics Márta Nyelvi tudatosságot fejlesztő játékok óvodás korban és alsó tagozaton c. könyvismertetésével zárult.

Az ÉRTAK műhely Dr. Tiszai Luca Zene és transzferhatás című interaktív könyvismertetőjével indult. Majd Máténé Homoki Tünde az ÉRTAK gyakorlatok módszertani megalapozottságát, míg Bánhidy Andrea (gyakorlati oktató) a dokumentációval kapcsolatos főbb kérdéseket foglalta össze. Ezt követően Szabadosné Kotogány Erika (Bárczi Gusztáv EGYMI) saját gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

A TANAK műhelyben Meggyesné Hosszu Tímea (tanársegéd) az angol nyelv oktatásában használható új tankönyvcsaládot ismertette. Ezt követően Kissné Hatvani Erika (intézetvezető Aranyossy Ágoston Ref. Ált. Iskola) a hallgatói gyakorlatok tapasztalatairól beszélt.  Mucsiné Erdei Mónika (gyakorlati oktató) a gyakorlatok módszertani kérdéseit, a dokumentáció elemeit, a hallgatói portfólió értékelésének szabályait mutatta be.

A szakmai fórum elérte célját, lehetőséget nyújtott a tudásbővítésre, fontos szakmai kérdések megvitatására, és tovább erősítette a kapcsolatot a mentorainkkal, partnerintézményeinkkel.

 

Köszönjük a Résztvevőknek!

 

Tóthné dr. Aszalai Anett

főiskolai docens

Szegedi Tudományegyetem JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet

e-mail