Logopédia alkalmassági szűrés

 

Tisztelt Hallgatók!

 

A „logopédia szakirány” választás előtt álló hallgatókat értesítjük, hogy a beszédalkalmassági vizsgálat időpontja a 2021. július 2-án és 9-én lesz 8.30-tól személyes jelenléttel.

 

A beszéd-alkalmassági vizsgára saját választású szöveggel készülni nem szükséges; erre a célra előkészített szövegeket olvasnak fel a hallgatók véletlenszerű választás után. A szöveg felolvasását rövid beszélgetés előzi meg. Sor kerülhet még a fogazat, a harapás, és az artikuláció pontosabb ellenőrzésére is.

Az alkalmasság további feltételei között szerepel még megfelelő tanulmányi átlag elérése (legalább 4,0-es hagyományos átlag) valamint az írásbeli alkalmassági vizsgán (helyesírási teszt) való megfelelés.

Az értékelés 2 fokozatú skála alapján történik.

A lehetséges minősítések:

–          „NEM FELELT MEG”

–          MEGFELELT”

A „NEM FELELT MEG” minősítést kapott hallgatók a tanulásban akadályozottak pedagógiája és az értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányokon folytathatják tanulmányaikat.

 

A beosztásról e-mailes értesítést küldünk!

Kérjük, hogy a vizsgára a megadott időpontban pontosan érkezzenek és az udvaron várakozzanak elkerülve a csoportosulást! A folyosón 2 fő hallgató várakozhat megfelelő távolságtartással maszkban! A vizsgán kizárólag egészséges hallgató jelenhet meg!

Helyszín: Gyógypedagógus-képző Intézet, Hattyas u. 10. földszint.

 

Szeged, 2021. 06.20.

Nagyné dr. Hegedűs Anita

SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet

intézetvezető

 

Tóthné dr. Aszalai Anett

SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet

logopédia szakcsoport

e-mail