Kosár megtekintése “Társadalmi nem és nyelvhasználat 3.” hozzá lett adva a kosaradhoz.
Akció!
Bernáth András_borító_ebook

HAMLET ÉS A SZELLEM – A színjáték célja Shakespeare korában

2500 Ft 2000 Ft

Személyes átvétel esetén az akciós ár: 1.500,-Ft
Az akciós ár kizárólag a Boldogasszony sgt. 6. alatti könyvesboltban történő személyes átvétellel történő rendelésre vonatkozik.
Az akció kizárólag magánszemélyek vásárlására vonatkozik és visszavonásig érvényes.
A személyes átvétellel történő vásárláshoz is kérjük a terméket a Kosárba tenni és a Pénztárban a  opciót kérjük kiválasztani.

Szerző: Bernáth András
ISBN: 978-615-5946-55-4
Kiadási év: 2022.
Formátum és terjedelem: B5, 150 oldal

Termékleírás

Közismert Shakespeare tragédiája a melankolikus dán királyfiról, akinek megjelenik apja szelleme, hogy elárulja: titokban megölték, és most a gyilkosa viseli a koronáját. Hamlet, a jóravaló, erkölcsös hős sokáig halogatja a bosszúját, de végül megbünteti a gonosz trónbitorlót, helyreállítva ezzel a megsértett erkölcsi rendet. Legalábbis ez a dráma hagyományos értelmezése, de lehet, hogy eddig félreértettük a világirodalom egyik legnagyobb remekművét? E könyv szerzője azt állítja, hogy a mű keresztény keretében a Szellem valójában egy álruhás démon, aki a pusztulásba viszi a főhőst, rajta keresztül pedig Dániát is. De Hamlet sem olyan erkölcsös jellem, amilyennek helyenként tűnik, hiszen a mű végére többszörös gyilkossá válik, ráadásul ellensége kárhozatát kívánja. A könyv bemutatja, hogyan tart tükröt Shakespeare drámája az emberi természetnek és a korabeli történelmi eseményeknek, különösen I. Jakab király életének és nézeteinek. Jakab apját hasonló körülmények között ölték meg, mint Hamletét, és maga is sok időt töltött Dániában. Ott kezdett el érdeklődni a szellemek és a démonok iránt, amelyekről könyvet is írt, nem sokkal a Hamlet keletkezése előtt. Bernáth András irodalomtörténész, a Szegedi Tudományegyetem Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszékének oktatója több évtizedes, részben külföldi kutatásának az eredményeit közérthető formában tárja az olvasók elé, így a könyv nemcsak a szakemberek, hanem a téma iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönség számára is hasznos és élvezetes olvasmányt ígér.