Categories Menu

Feltöltve máj 14, 2017 Kategória Fotók, Hírek, Láss, ne csak nézz!, Médiatár, Pedagógiai esték, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Videók

1 hét, 3 teltház

1 hét, 3 teltház

 

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a Mentor(h)áló és partnerei által szervezett programok iránt – köszönjük a bizalmat!

Hajtós héten vagyunk túl most is – 3 sorozatunkban is teltházas rendezvénnyel sikerült a héten előrukkolnunk.

Jöjjenek a részletek:

Május 8-án nagyon sokan voltunk kíváncsiak a Mentor(h)áló és az Agóra közös, ” Láss, ne csak nézz!” c. sorozatának legújabb felvonására.

Szabó András művésztanár, festőművész a félrevezetés művészetéről tartott rendkívül élvezetes előadást!

Tanár úr előadásában beszélt a trompe-l’oeil (francia kifejezés, szó szerint: a szemet becsapó) festészet értelmezési lehetőségeiről, kialakulásáról, legjelesebb alkotóiról (különösen a XV-XVII. századi festészetben), majd bemutatta a stílus napjainkban is tartó megjelenési formáit, alkotóit is.

Trompe-l’oeil (francia kifejezés, szó szerint: a szemet becsapó) festészetnek nevezzük, ha a művész megtévesztő, lehetetlen módon mutatja be a valóságot. Az ilyen stílusban készült műveket szokták “megtévesztésig élethűnek” is nevezni.

Fotók az eseményről itt:

Május 9-én, kedden jó napunk volt – nem is csoda, hiszen a Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont Pedagógiai esték sorozatának vendégeként Szegedre látogatott a Prima Primissima-díjas író, műsorvezető Vámos Miklós!

550 fős közönség fogadta a népszerű író-műsorvezetőt, aki a tőle megszokott stílusban, a tőle megszokott fanyarsággal és nem kevés humorral fűszerezve mesélt élete különböző állomásairól, történéseiről, könyveiről. Sokak visszajelzése alapján egy felüdítő, kellemes élményben volt részünk, mely a “Jaj, de jó napunk van!” című közös énekléssel és dedikálással zárult.

A Szeged Televízió munkatársai videóinterjút készítettek, mely hamarosan megtekinthető lesz ITT!

Az előadást a Szeged Televízió munkatársai teljes terjedelmében rögzítették, s azt egy későbbi időpontban vetíteni fogják – amint megtudjuk a vetítés dátumát, jelezni fogjuk!

A fotókért köszönet a Szeged Televízió munkatársainak és Matuszka Andrásnak.

A szegedma.hu oldalon Tóth Marcell írását olvashatjátok ITT!

Fotók az eseményről itt:

Május 12-én, pénteken szintén teltházas volt a Mentor(h)áló és a Somogyi-könyvtár “Pedagógiáról másképp” c. beszélgetős sorozatának legújabb eseménye is, melynek során egy nagyon fontos problémát, az ADHD-t jártuk körbe.

Vendégünk Dr. Csiky Miklós, a budapesti Bethesda Gyermekkórház gyermekpszichiáter főorvosa, a téma országosan is elismert szakembere volt. Köszönjük a házigazda, Nagy Zsuzsanna mentálhigiénikus, családterapeuta rendkívül szakszerű és professzionális közreműködését is.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) neurológiai természetű veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, melynek vezető tünete a figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll. Az ADHD a viselkedés, a figyelem, a gondolkodás és az érzelemszabályozás komoly károsodásokat okozó zavara.

A rendezvény nagyon sokoldalú megközelítést nyújtott a figyelemzavaros, hiperaktív gyermekeket nevelő szülők és pedagógusok számára is. Ősszel terveink szerint folytatjuk a témáról megkezdett beszélgetést!

Fotók az eseményről itt: