Categories Menu

Feltöltve nov 1, 2014 Kategória Mentor(h)áló Klub

Szórakoztató matematika, a dominó matematikája

Szórakoztató matematika, a dominó matematikája

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda, Bölcsőde, valamint a Reálstúdió Oktatási Bt. “Szórakoztató matematika, a dominó matematikája” címmel ingyenes négyórás interaktív bemutató előadást szervez a Hegedűs-féle dominóterápiáról.

Az előadást tartja és vezeti: Dr. Hegedűs Gábor Imre
Helyszín: Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar, Szarvas, Szabadság út 4. – főépület, II. em. Nagyelőadó
Időpont: 2014. november 5. (szerda) 13.00.
Az előadáson való részvétel lehetőségét ajánljuk: óvodapedagógusoknak, tanítóknak, fejlesztő pedagógusoknak, matematika szakos tanároknak, 3-12 éves gyermekek szüleinek!
Kérés: Az érdeklődő résztvevő hozzon magával egy pettyes dominókészletet!

Háttérinfó: A pettyes dominókészlet a matematika tanulásához egyesíti magában a színes rúdkészlet, a kék-piros korong, a logikai készlet, a színes pálcikák, a lyukas tábla előnyeit. A dominókészlettel leegyszerűsíthetők, modellezhetők a nehezebben értelmezhető matematikai problémák. A matematikai kompetenciák fejlesztésének nélkülözhetetlen eszköze.
Modellezhető vele: globális mennyiségek felismerése, sorok és sorozatok, irányok értelmezése, relációk, a számok két és többelemű bontása, összeadás, kivonás, tízes számkör átlépése, szorzás, osztás, összetett műveletek, matematikai szakszövegek megértése, értelmezése, logikai műveletek, parkettázás, kerület- és területszámítás, egyszerű és bonyolultabb kombinatorikai és valószínűségi feladatok, egyéni és páros játékok …. A lehetőségeket a végtelenségig lehetne sorolni. A gyermekek számára szórakoztató módon fejleszti matematikai gondolkodásukat, pozitív irányba változtatja meg a matematikához való viszonyukat.
A pettyes dominókészlet szórakoztató matematikájának, módszerének lehetőségei korlátlanok!

Hatékonysága miatt javasolt a matematikából gyengébb teljesítményt nyújtó és/vagy diszkalkuliás gyermekek fejlesztéséhez.

domino2