Categories Menu

Feltöltve ápr 7, 2016 Kategória Hírek, Mentor(h)áló Klub, Programajánló - 2016

A bőség zavara

A bőség zavara

 

Kedves Kollégák!

A bőség zavarával küszködünk, hiszen hétről-hétre izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőségeket kínálunk a tanulásra, fejlődésre, a közös gondolkodásra – most éppen a Mentor(h)áló Klubban. Persze ennél nagyobb bajunk ne legyen:-)

A klubban 3 új kiváló programot ajánlunk az érdeklődők figyelmébe, érdemes csatlakozni hozzánk!

  • 2016. április 18. (hétfő)

A klubfoglalkozás helyszíne: SZTE JGYPK, Szeged, Hattyas u. 10. 4109-es terem (TÉRKÉP ITT!)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. április 18. (hétfő) 15.00-16.30 óráig

A klubfoglalkozás részletes programja: A pedagógiai diagnosztika lehetőségei a beilleszkedési zavarok megismerésében és kezelésében – kiemelt előadó: Fazekasné Dr. Fenyvesi Margit főiskolai tanár (SZTE JGYPK, KRE, ELTE)

fenyvesi margit

A klubfoglalkozást különösen ajánljuk gyógypedagógusoknak, gyógypedagógus képzésben résztvevő hallgatóknak, többségi pedagógusoknak, egyetemi oktatóknak és hallgatóknak, de más érdeklődőket is szívesen látunk.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A létszám korlátozott (30 fő), ezért érdemes gyorsan jelentkezni!

REGISZTRÁCIÓ ITT!

tulipánok

  • 2016. április 20. (szerda)

A klubfoglalkozás helyszíne: Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium (tetőtéri Bagolyvár), 6782 Mórahalom, Barmos György tér 2. (TÉRKÉP ITT!)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. április 20. (szerda) 14.00-16.00 óráig

A klubfoglalkozás részletes programja: Digitális kompetenciák fejlesztése általános iskolások számára robotika szakkör keretein belül (LEGO robot használatával)

robotika

Az intézményben néhány éve robotika szakkörön barátkoznak a gyerekek a programozás alapjaival, a gyerekek digitális kompetenciáit így már ezeken a foglalkozásokon is fejlesztik. A kisiskolás korban használt informatikai algoritmus-leíró nyelvek és szoftverek egyszerűségük és „kézzelfogható” vizuális kimenetük révén megfelelő motivációs hatást fejtenek ki, amely visszahat az oktatási folyamatra. A gyerekek a matematika-logika és algoritmikus gondolkodás fejlesztésével, a programozás területén – csapatmunkával – már rövid távon is sikereket érnek el a LEGO robot használatával. A probléma elemzése utáni közös tervezés, megvalósítás, tesztelés és javítás kiválóan fejleszti a gyerekek matematikai és digitális kompetenciáját. A robot megépítése, működésének bemutatása társaiknak, szülőknek, érdeklődőknek szép kihívásokat jelent a gyerekek számára, melyeket egyre profibb módon teljesítenek.

Jelentkezés módja és határideje: kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2016. április 19-én, (kedd) 12.00 óráig jelezze Porkolábné Papp Zsuzsa intézményi kapcsolattartó részére a jelentkezési lap kitöltésével a következő e-mail címen: porizsuzsi@morahalom.sulinet.hu. A jelentkezési lap ITT érhető el!

tulipánok

  • 2016. április 21. (csütörtök)

A klubfoglalkozás helyszíne: SZTE JGYPK, Szeged, Hattyas u. 10. 4109-es terem (TÉRKÉP ITT!)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. április 21. (csütörtök) 15.00-16.30 óráig

A klubfoglalkozás részletes programja: Nyelvi hátrányok az iskolában – kiemelt előadó: Dr. Sándor Klára, az SZTE BTK Könyvtár- és Humáninformatikai Tanszékének tanszékvezető docense, a nyelvtudomány kandidátusa, nyelvész, társadalomkutató

sándor klára

Az oktatáskutatók gyakran fölhívják a figyelmet arra, hogy a magyar iskolarendszer nem kiegyenlíti a belépő tanulók közötti, eltérő szocializációból fakadó hátrányokat, hanem növeli. Ugyanakkor azt nemigen szokták számításba venni, hogy a hátrányok növelésében szerepe van annak, hogy az iskola más nyelvet beszél – s legfőképpen más nyelvet követel meg –, mint amit a gyerekek többsége otthon elsajátít. Az előadás az iskolai nyelvi hátrányos helyzet típusait mutatja be, s javaslatot tesz arra, hogyan csökkenthetők ezek a hátrányok.

A Dr. Sándor Klára által vezetett klubfoglalkozást különösen ajánljuk általános iskolai és középiskolai magyartanároknak, egyetemi oktatóknak és hallgatóknak, de más érdeklődőket is szívesen látunk.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A létszám korlátozott (30 fő), ezért érdemes gyorsan jelentkezni!

REGISZTRÁCIÓ ITT!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

et_2016_logo2