Categories Menu

Feltöltve Sze 18, 2018 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2018

A Star Wars tündöklése és bukása – Réz András visszatér!

A Star Wars tündöklése és bukása – Réz András visszatér!

 

A hír igaz: máris dörzsölhetik a tenyerüket a legnagyobb film- és sorozatrajongók: Magyarország legismertebb és legnépszerűbb filmesztétája, RÉZ ANDRÁS hamarosan újra Szegeden tart előadást!

Az előadás címe: A Star Wars tündöklése és bukása avagy Rapid randi a kultúrával

Az előadás időpontja: 2018. október 9. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Kedvezményes jegyek péntek reggeltől kizárólag az IH-ban: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1478

Online jegyek szintén péntektől az IH online jegyértékesítési felületén: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket

Facebook eseményoldal ITT!

“20-30 évvel ezelőtt még úgy gondoltuk, hogy míg a hatalmi struktúrák jönnek és mennek, a gazdasági struktúráknak néhány évre van szükségük a változáshoz, addig a kultúra változásai minimum évtizedeket követelnek. Ma már másként állnak a dolgok – már-már valószínűtlenül felgyorsultak a változások a kultúra világában is.”

Ezek a változások természetesen tetten érhetők a hazai és nemzetközi filmpiacon is. Réz András szerint az elmúlt évtizedekben a mozgókép világa a feje tetejére állt: a filmszektoron szépen lassan eluralkodik a középszerűség, s ennek következtében újra a tévére helyeződik át a minőség a merész forgatókönyvekkel, gazdag látványvilággal bíró új rövid sorozatok révén.

A művészetek piacán zajló brutális változások egyik látványos lenyomata a Star Wars-univerzum tündöklése és bukása is: Réz András szerint a Star Wars többé már nem az a populáris mitológia, ami egykor volt.

Tanuljunk újra a legjobbaktól:

Réz András előadása “kötelező” minden korosztály számára!

Jegyértékesítés kezdete: 2018. június 29. péntek 8.00

Jegyárak: kedvezményes: 1.600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2.300 Ft

Kedvezményes jegyek péntek reggeltől kizárólag az IH-ban: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1478

Online jegyek szintén péntektől az IH online jegyértékesítési felületén: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket

Facebook eseményoldal ITT!

Szerintünk érdemes lesz sietni

Réz András filmesztéta, reklámszakember, szerkesztő, író, forgatókönyvíró, drámaíró, műfordító. 1979–1982 között a Magyar Filmtudományi Intézet munkatársa volt. 1983–1987 között a Művelődési Minisztérium Film főigazgatóságának művészeti osztályvezetője lett. 1994–1998 között az Átrium, majd a Tér és Rend belsőépítészeti és design folyóiratok főszerkesztője, illetve vezető szerkesztője volt. Jelenleg a Grant reklámügynökség kreatív vezetője, illetve a divattal, lakberendezéssel és életmóddal foglalkozó Stílus Magazin havilap főszerkesztője. A Grant Reklámügynökség főállású kreatív igazgatójaként az utóbbi években több Szerencsejáték Zrt. reklámnak volt a kreatív vezetője (Skandináv lottó, Luxor, Bármikor bejöhet, Mennyi?!). Száznál több reklám- és PR-film forgatókönyvét készítette el, rengeteg reklámnak volt kreatív munkatársa, kitalálója. A Werk Akadémia művészeti vezetője. Talán kevesen tudják, hogy foglakozott forgatókönyvírással is, és olyan, mára már legendásnak számító sorozatok kerültek ki a keze alól, mint az Angyalbőrben, a Família Kft. vagy a Linda. Több színdarabban is közreműködött, önállóan pedig az Ördög éve, és az 56 csepp vér köthető a nevéhez. Műfordításai közül a Tesz-vesz város a legismertebb.

Az őszi évad újabb nagyszabású előadása következik:

ugye Önök sem hagyják ki?!

 

Az előadás az Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül valósul meg.