Categories Menu

Feltöltve okt 6, 2016 Kategória Fotók, Hírek, Pedagógiai esték

Behálóztuk Szegedet!

Behálóztuk Szegedet!

telthaz

Október 4-én este – korábbi ígéretünket betartva – behálóztuk Szegedet. A hálózattudomány világszerte legrangosabb szakemberét, Prof. dr. Barabási Albert-Lászlót láttuk vendégül Szegeden, aki a Mentor(h)áló vendégeként nagysikerű előadást tartott az IH-ban.

Professzor Úr (aki életében először járt Szegeden) előadására zsúfolásig megtelt az IH Boncz Géza terme. A 600 (!) résztvevő között – az SZTE és Szeged város több vezetője mellett – nagy számban, felfokozott várakozással jelentek meg informatikával, szervezetfejlesztéssel, biológiával vagy orvostudománnyal foglalkozó szakemberek, egyetemi oktatók, kutatók és pedagógusok (ráadásul rengetegen jöttek a város határain túlról, pl. Budapestről, Szarvasról, Orosházáról, Kiskunhalasról, Tiszakécskéről).

Ritka pillanat, amikor egy hétköznap este megvalósuló tudományos előadás ilyen mértékben mozgatja meg a várost és környékét, és valódi társadalmi eseménnyé formálódik.

Barabási Professzor Úr színes, izgalmas és közérthető előadásában a skálafüggetlen hálózatok szerteágazó hasznosítási lehetőségeiről beszélt, s az előadás közben mindenki megérezhette: a hálózattudomány a jövő zenéje, a 21. század egyik legfontosabb tudománya.

Az előadást követő dedikáláskor kígyózó sorok vártak a személyes találkozás röpke pillanatára, melyet követően nagyon sokan egy rendkívüli élménnyel gazdagodva, esetleg egy frissen dedikált Barabási-könyvvel távoztak.

Vannak az életben olyan események, programok, amelyek valószínűleg csak egyszer adódnak az ember életében – legalábbis Barabási Professzor Úr következő szegedi előadásáig minden bizonnyal jó néhányat kell még aludnunk:-)

Köszönjük ezt a fantasztikus estét, köszönjük az érdeklődést!

Még 2 fotót kaptunk, melyeket Kuklis István (Délmagyarország) készített. Köszönjük!

Szeged, Barabási Albert - László professzor fotó: Kuklis István

Szeged, Barabási Albert – László professzor
fotó: Kuklis István

 

Szeged, Barabási Albert - László professzor fotó: Kuklis István

Szeged, Barabási Albert – László professzor
fotó: Kuklis István