Categories Menu

Feltöltve okt 23, 2016 Kategória Fotók, Hírek, Médiatár, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Videók

Czeizel Barbarát is teltház várta

Czeizel Barbarát is teltház várta

telthaz

FRISSÍTVE! A JGY TV videó-összefoglalója ITT!

Október 21-én, pénteken este újabb teltházas beszélgetés, újabb színvonalas szakmai program várta az érdeklődőket. Ezen az estén Czeizel Barbara gyógypedagógus, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője, az EMMI korai intervencióért felelős miniszteri biztosa volt a vendégünk.

Az este egy rövid szakmai összegző előadással, fogalomtisztázással kezdődött – Czeizel Barbara ebben beszélt a korai fejlesztés, a korai intervenció fogalmak közötti különbségről, a 0-5 éves korú gyermekek és családjaik komplex megsegítését célzó fejlesztések történeti hátteréről és legfontosabb problémáiról. Szintén itt esett szó azokról az elképzelésekről is, amelyek a következő időszakban EU-s támogatással beinduló ágazatközi fejlesztési programról szólnak.

Az este második részében az est házigazdája, Magyar Adél tanársegéd (SZTE JGYPK Gyógypedagógusképző Intézet), az ODÚ Központot működtető Korinta Alapítvány elnöke fogalmazott meg kérdéseket a segítő munkát végző szakembereket érő emberi és szakmai kihívásokkal kapcsolatban. Végezetül néhány résztvevői kérdésre és az arra megfogalmazott válaszra is sor került.

Ez a péntek este ismét tartalmas, mélyen elgondolkodtató előadást és beszélgetést hozott az érdeklődők számára.

A rendezvényen nagy számban jelentek meg  gyógypedagógusok, egyetemi oktatók és hallgatók, a kora gyermekkori ellátórendszerben dolgozó szakemberek és szülők, de természetesen – mint ahogyan máskor is – más érdeklődők is.

Az előadás fotóit Szekeres Ferenc, Annus Gábor és a JGY TV készítette, köszönjük: