Categories Menu

Feltöltve nov 7, 2016 Kategória Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2016

Egy iskola, ahol boldogok a gyerekek

Egy iskola, ahol boldogok a gyerekek

telthaz

FONTOS INFORMÁCIÓ: a jelentkezések visszaigazolása megtörtént! Ha valaki nem kapta meg, kérjük, jelezze!

2016 februárjában új, “beszélgetős” sorozatot indítottunk a szegedi Somogyi-könyvtárral együttműködve, Pedagógiáról másképp címmel. A sorozat keretein belül havonta 1 alkalommal országosan és nemzetközi szinten is elismert szakembereket hozunk „testközelbe”. A „beszélgetős műfaj” egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy megismerkedjünk a vendég életével, munkásságával, a jellemzően az oktatás háza táján elért eredményeivel, másrészt kitűnő lehetőség nyílik egy-egy kötetlen értelmiségi párbeszédre, a személyes kérdések megfogalmazására is.  A Pedagógiáról másképp című sorozat eddigi történéseit ITT láthatjátok!

A novemberi esti beszélgetés vendége Kókayné Lányi Marietta tanító, a budapesti Gyermekek Háza pedagógiai vezetője.

A beszélgetés témája: Egy iskola, ahol boldogok a gyerekek

Az esti beszélgetés fő kérdése: hogyan lehet ma Magyarországon valóban gyermekközpontú iskolát működtetni.

klm

Kókayné Lányi Marietta a reformpedagógiák egyik legismertebb és elismertebb hazai szakembereként arról fog mesélni, miként lehet az iskolát valóban gyermekközpontúvá tenni, biztosítani, hogy a diákok a tanulási helyzeteket aktívan, örömmel éljék meg, hogyan lehet elérni, hogy az iskola minden tanulója számára elfogadó, befogadó, támogató környezetet nyújtson.

Az általa és kollégái általa alapított Gyermekek Háza 25 éve kezdett működni, és mára csodájára járnak azok, akik éppen nem utálják a másságáért. Tény: sokak szerint a Gyermekek Háza az egyik legjobb, s leginkább a gyermekek érdekében működő iskola az országban.

Kulcsszavai: személyiségközpontú, differenciált pedagógia, bizalom, nyitottság. A 25 éves Gyermekek Házáról egy rövid videó ITT, a 25. szülinap tiszteletére szervezett konferenciáról egy kis olvasnivaló pedig ITT!

A Gyermekek Házának alaptétele, hogy “minden gyerek egyszeri és megismételhetetlen, és éppen ezért mindenki biztonságot, elfogadást kap, és a saját útját járhatja”.

Gyermekek Háza

A beszélgetés időpontja: 2016. november 18. péntek 17.30-19.00

Helyszíne: Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasója (6720 Szeged, Dóm tér 1-4.)

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A regisztrációs felület ITT elérhető!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb színvonalas beszélgetésre!