Categories Menu

Feltöltve okt 7, 2016 Kategória Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2016

Esti beszélgetés Czeizel Barbarával

Esti beszélgetés Czeizel Barbarával

 telthaz

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT, TELTHÁZ!

2016 februárjában új, “beszélgetős” sorozatot indítottunk a szegedi Somogyi-könyvtárral együttműködve, Pedagógiáról másképp címmel.

A sorozat keretein belül havonta 1 alkalommal országosan és nemzetközi szinten is elismert szakembereket hozunk „testközelbe”. A „beszélgetős műfaj” egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy megismerkedjünk a vendég életével, munkásságával, a jellemzően az oktatás háza táján elért eredményeivel, másrészt kitűnő lehetőség nyílik egy-egy kötetlen értelmiségi párbeszédre, a személyes kérdések megfogalmazására is.  A Pedagógiáról másképp című sorozat eddigi történéseit ITT láthatjátok!

Következő vendégünk Czeizel Barbara gyógypedagógus, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője, az EMMI korai intervencióért felelős miniszteri biztosa.

czeizel-barbara

A beszélgetés témája: Változó gyermekek, változó igények, változó szakmai megoldások – Új kihívások a kora gyermekkori ellátórendszerben

Folyamatos emberi és szakmai kihívásokkal szembesülünk segítő munkánk kapcsán. A kérdés az, hogy vajon az ellátásra szoruló populáció, vagy a mi szemléletünk, tudásunk változik-e időről-időre?

Választ adni tőmondatokban nem lehet. A minket körülvevő világ változása párhuzamosan hat mindkettőre, ezáltal mindkét kérdés feltevés igaz lehet. Tehát egyrészről az ellátást igénylők csoportja, a családok,  a több hozzáférhető ismeret révén is érzékenyebben reagálnak, másrészről pedig az, hogy a populáció maga változásokon megy- e keresztül, csak további részletes kutatások révén lesz megállapítható. Ennek lehet  oka, de következménye is, hogy nekünk szakembereknek  – ismereteink bővítésével, attitűdünk finomításával  – reflektálnunk  kell ezekre a változásokra.

A rendezvényre elsősorban gyógypedagógusokat, egyetemi oktatókat és hallgatókat, a kora gyermekkori ellátórendszerben dolgozó szakembereket és szülőket várunk, de természetesen más érdeklődők jelentkezését is szívesen fogadjuk.

Időpont: 2016. október 21. péntek 17.30-19.00

Helyszín: Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasója (6720 Szeged, Dóm tér 1-4.)

Az est házigazdája: Magyar Adél tanársegéd (SZTE JGYPK Gyógypedagógusképző Intézet), az ODÚ Központot működtető Korinta Alapítvány elnöke

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A regisztrációs felület ITT elérhető!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb színvonalas beszélgetésre!

A rendezvény a 21. Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül valósul meg.

okf_logo