Categories Menu

Feltöltve feb 15, 2017 Kategória Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2017

Iskola, ahogy egy Prezis csinálná

Iskola, ahogy egy Prezis csinálná

 

“Ha én lennék az oktatási miniszter, azonnal lemondanék!” – nyilatkozta nemrégiben Halácsy Péter, a világhírű Prezi cég technológiáért felelős társalapítója.

Megtisztelő számunkra, hogy a 2017-es tavaszi évad egyik kiemelkedő előadójaként március 7-én, kedden este a Pedagógiai esték színpadán láthatjuk vendégül Halácsy Pétert.

Újabb kivételes lehetőség adódik számunkra, hogy egy, a nemzetközi mezőnyben is sikereket elérő szakembertől, innovátortól tanuljunk. Emellett természetesen most is újabb nagyszerű esti élmény vár mindazokra, akik  velünk tartanak!

 

Ki ne hallott volna már a Preziről, a 3 sikeres magyar fiatalemberről (Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám), akik 2009-ben olyan startup céget építettek fel, amellyel az elmúlt néhány évben meghódították a világot?

Ez a három magyar fiatalember dolgozta ki azt az ötletet, hogy az emberek emlékezetesebb, magával ragadóbb módon oszthassák meg történeteiket. Mára ez az ötlet „Prezi” néven hódít a világon.

A világhírű magyar vállalkozás Budapestről és San Francisco-ból dolgozva mára már több, mint 75 millió felhasználót szolgál ki, s felhasználóik mostanra összesen már több mint 260 millió prezit hoztak létre.

Halácsy Péter emellett mára másról is jól ismert: 2015-ben Budapest School néven olyan magánóvodát és iskolát hozott létre Budapesten, ahol vegyes életkorú és különböző társadalmi környezetből érkező gyerekek tanulnak együtt speciális módszerekkel.

Olyan oktatást szeretnének biztosítani, amelyben a gyermekek természetes módon sajátítják el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket. Kulcsszavaik: boldog és alkotó tanárok, kiscsoport, perszonalizált oktatás, projektalapú tanulás, kevert életkorú csoportok, a szociális és érzelmi képességek éppoly fontosak, mint a tudomány és a környezet.

Ezzel a kísérlettel arra keresik a választ, hogy hogyan lehet a másfél évszázada megtervezett iskolamodellt a 21. századhoz adaptálni, és azt sikerre vinni. A fő céljuk az, hogy egy egész generáció kapjon modern oktatást. Azt szeretnék, hogy minél többen felismerjék, ez egy össztársadalmi ügy, és valós diskurzus kezdődjön a témáról.

Az emberek 20-30 százalékának egyszerűen nem fogunk tudni ma ismert munkát adni, és nem azért, mert nem akarnak majd dolgozni, hanem azért, mert a számítógépekkel sokkal több mindent fogunk tudni elvégeztetni.”

Az oktatásban éppen ezért a változásra kell felkészíteni a gyerekeinket. Egy olyan jövőre, amit még nem ismerünk. Halácsy Péter szerint az a cél, hogy 2040-re a mostani gyerekek boldog felnőttek legyenek, és olyan készségeket kapjanak, melyekkel jól boldogulhatnak majd az addigra szerinte teljesen megváltozó világban.

“A Prezi sikere után most az a célunk, hogy oktatás területén is kezdjünk el büszkék lenni arra, amit Magyarországon csinálunk.” Ehhez persze gyökeresen meg kell változtatni az iskoláról vallott nézeteinket.

Az előadás időpontja: 2017. március 7. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2. (TÉRKÉP ITT!)

Az előadás címe: Iskola, ahogy egy Prezis csinálná

Vajon egy olyan fiatalember, aki a magyar oktatásügyben szocializálódott, de nemzetközi piaci környezetben lett sikeres vállalkozó, tud-e számunkra olyan kérdéseket és javaslatokat felvetni, melyekkel sikeresebbek lehetnek az iskoláink, s ami még ennél is sokkal fontosabb, a gyerekeink.

A válasz természetesen igen:-) Jöjjön, és hallgassa meg Ön is személyesen!

Jegyár:

kedvezményes: SZTE-kártyával, pedagógusigazolvánnyal és diákigazolvánnyal: mindössze 1.600,-Ft!!!

normál: 2.300,-Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon. Érdemes sietni, a jegyek most is gyorsan elkelnek!

FB eseményoldal ITT!

Ne maradjon le: jegyvásárlását ne hagyja az utolsó pillanatra! Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!