Categories Menu

Feltöltve feb 13, 2017 Kategória Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2017

K. Nagy Emesével beszélgetünk a KIP-ről

K. Nagy Emesével beszélgetünk a KIP-ről

 

Gyors regisztráció ITT!

 

Sokak számára már nem kell bemutatnunk a Mentor(h)áló és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében megvalósuló esti beszélgetős sorozatunkat.

A Pedagógiáról másképp c. sorozatban – az SZTE KÖVI együttműködésével – most újabb tartalmas péntek esti programot kínálunk az érdeklődőknek.

Március végi vendégünk dr. K. Nagy Emese, a decemberben Prima Primissima-díjat kapott hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója, a KIP Program első számú hazai szaktekintélye.

A Komplex Instrukciós Program (KIP) egy olyan speciális kooperatív tanulási eljárás, mely a különböző társadalmi helyzetű, különböző képességű és teljesítményű gyerekek hatékony együttnevelését tűzte ki célul. Eredetileg a San Franciscó-i Stanford Egyetemen fejlesztették ki, Magyarországon pedig a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola alakította a magyar viszonyokhoz.

A sokszor csak „hejőkeresztúri modellként” emlegetett hátránykompenzáló pedagógiai módszert, a KIP-et a különböző képességű tanulók egy osztályban történő minőségi oktatásához és neveléséhez alkalmazzák nagy sikerrel. A módszertan alapját a csoportmunka adta előnyök, a sikerélmények, valamint a tanulók egymásra gyakorolt fejlesztő hatásának kihasználása képezi, mely nagymértékben képes csökkenteni a képességbeli különbségeket. A KIP a gyerekeket közös gondolkodásra és együttműködésre készteti, a tanárnak pedig szellemi kihívást jelent a feladatok, témák kitalálása, előkészítése.

Most itt a lehetőség, hogy közelebbről is megismerkedjünk a KIP program hátterével, módszereivel és első számú hazai szakemberével.

A beszélgetés időpontja: 2017. március 31. péntek 17.30-19.00

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT)

A beszélgetés címe: Miben más, mitől sikeres a KIP-program?

Vendégünk: dr. K. Nagy Emese, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója

A beszélgetés házigazdája: dr. Baráth Tibor, az SZTE KÖVI igazgatója

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

További információ és regisztráció ITT!

Minden érdeklődőt szívesen látunk!