Categories Menu

Feltöltve máj 5, 2021 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték

Kajapara, avagy az ételundor és az ételfóbiák pszichológiája

Kajapara, avagy az ételundor és az ételfóbiák pszichológiája

 

Hogyan és miért válik kedvencünkké egy étel?

Miért undorodunk egy olyan ételtől, amit mások kedvelnek?

Hogyan lehet azonosítani és kezelni az étkezési fóbiát?

Május 25-én, kedden este megtudhatjuk a válaszokat, hiszen nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozatunk következő előadója dr. Forgács Attila gasztropszichológus, szociálpszichológus, klinikai szakpszichológus, a téma vezető hazai szakembere!

Az előadás időpontja: 2021. május 25. kedd 18.00

Az előadás címe: Kajapara, avagy az ételundor és az ételfóbiák pszichológiája – ONLINE ELŐADÁS!

Előadónk: Dr. Forgács Attila gasztropszichológus, szociálpszichológus, klinikai szakpszichológus, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, akit hatszor választottak az év oktatójává.

jegyek ITT: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/FORGACS210525

FB eseményoldal ITT: https://www.facebook.com/events/834302804099183

Az elmúlt 40 évben egyre többféle furcsa evési szokás jelent meg világunkban, mely sokak mindennapi életét nehezíti meg: pl. ízundor, összetevőfrász (pl. gluténfóbia), tartózkodás az új ízektől és ételektől, egészségesétel-függőség. Ezen étkezési szokások legfontosabb jellemzője az, hogy az érintettek bizonyos ehető összetevőket és ízeket kerülnek, más összetevőktől pedig szó szerint csodát várnak.

A táplálkozás világában persze nem csupán ezen furcsaságok miatt érezhető mostanság egyfajta totális zűrzavar – a 21. század embere nem feltétlenül csak azért eszik, mert éhes, hanem azért, mert a médiából érkező üzenetek és ingerek ezt a reakciót/hatást váltják ki belőle.

Az egyre nagyobb káoszt az is fokozza, hogy a táplálkozáshoz is (mint a focihoz, politikához, oktatáshoz) lassan mindenki „ért”, és a másoktól kapott jó tanácsoktól még zavarosabbá válik a táplálkozástudományról alkotott képünk.

  • De vajon hogyan és miért válik kedvencünkké egy étel?
  • Miért undorodunk egy olyan ételtől, amit mások meg kedvelnek?
  • Hogyan lehet azonosítani és kezelni az étkezési fóbiát?
  • Milyen egyéb furcsa evési szokások léteznek?
  • Hogyan győzhető le az ételfóbia és az undor bizonyos ételektől?
  • Hogyan kedveltetnek meg a reklámok egy ízt?
  • Hogyan segíthetünk családtagként, barátként egy ételfóbiával küzdőnek?
  • Mit tehetünk, és mit ne tegyünk, ha gyermekünk „rosszulevő”?
  • Egyszer csak miért nem hajlandó megenni egy csomó ételt a 2 éves gyermekünk?

Dr. Forgács Attila gasztropszichológus, szociálpszichológus, klinikai szakpszichológus legújabb Mentor(h)álós előadásában többek között ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat.

Izgalmas, sokunkat érdeklő téma, remek stílusú előadó – nem csoda, hogy hatalmas érdeklődésre számítunk.