Categories Menu

Feltöltve nov 7, 2016 Kategória Hírek, Partneriskoláink jelentik

Kísérletek kavalkádja most szombaton!

Kísérletek kavalkádja most szombaton!

A SzeReTeD (Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium) – partnerintézményeinek közreműködésével – természettudományos családi napot szervez Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában november 12-én, szombaton délelőtt, amelyre meghívták a régióban működő többi Öveges diáklabort is.

A rendezvény legfőbb célja, hogy az ideérkező gyermekek és szüleik minél sokszínűbb formában átélhessék a kísérletezés és a felfedezés élményét. A rendezvényen diákok vezetésével kísérletezhetnek az érdeklődők. Egy nyitott laboratóriumi nap formájában szeretnének a szervezők bepillantási lehetőséget teremteni a diáklabor életébe, melynek keretében járulnak hozzá a természettudományok kísérleti tapasztalatszerzésen alapuló népszerűsítéséhez.

A rendezvényen több mint 50 asztalon – szinte az AGÓRA összes termében – végezhetnek természettudományos kísérleteket a látogatók délelőtt 9 és fél egy között. Lesz 25 különböző interaktív kísérleti helyszín, ahol 8. osztályos diákok vezetésével lehet kísérletezni. Azok számára, akik saját kísérleti eszközt szeretnének építeni (amit haza is vihetnek), 10 helyszínen különböző fizikai témájú barkácsasztalok állnak majd rendelkezésre. A tematikus termekben a biológia, a fizika vagy a kémia iránt érdeklődők egy egész teremnyi asztalon végezhetnek megfigyeléseket és vizsgálatokat.

A vállalkozó kedvű látogatók a természettudományos ötpróbán mérhetik össze tudásukat. 8 helyszínen logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lesz egy olyan terem, ahol kipróbálhatják a résztvevők, hogy hogyan lehet a mobiltelefont kísérletezésre, tudományos mérésre használni. A legkisebbeket a 6 év alattiak terme várja majd, ahol életkoruknak megfelelő természettudományos játszóházzal várjuk őket. Minden egész órában 20 perces látványos kísérletes előadással várják a vendégeket a szervezők a nagyelőadóban. Az Agórában működő Játsszunk tudományt! szakkörösei is fognak kísérletezni, illetve a Látványlaborban is lesznek bemutatók.

Forrás: szegedma.hu