Categories Menu

Feltöltve dec 10, 2017 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2017

Mi már az új évre hangolódunk!

Mi már az új évre hangolódunk!

 

Ígéretünkhöz híven folytatjuk – a Mentor(h)áló és az IH nagysikerű rendezvénysorozata, a Pedagógiai esték a 2018-as évben is várja a nagyszerű esti kikapcsolódásra és minőségi tanulásra nyitott szegedieket és környékbelieket.

Az új évben is a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy olyan kiváló szakembereket hívjunk a Pedagógiai esték színpadára, akik saját szakterületük legjobbjai közé tartoznak, s akiktől valamennyien tanulhatunk.

Ugyanakkor továbbra is alapvető értéknek gondoljuk a sokszínűséget: az élet legkülönbözőbb területeiről hozott érdekes és fontos témák kerülnek majd napirendre, melyekből mindannyian meríthetünk új gondolatokat.

Egyre többen és egyre színesebbek vagyunk – igaz ez az előadásokra érkezők életkorára (középiskolai diákoktól a nyugdíjas korosztályig széles a paletta) és lakóhelyére (a régió különböző szegleteiből rendszeresen jönnek hozzánk) egyaránt.

Egy dolog azonban közös bennünk: a nyitottság, kíváncsiság, érdeklődés a világ dolgai iránt, és persze az, hogy a körülöttünk levő világ felfedezésének egyik fontos terepéül a Pedagógiai estéket választjuk.

A 2018-as tavaszi évad programjaihoz kedvcsinálóként annyit elárulunk, hogy jövőre is lesz szó természettudományról, történelemről, mesékről. Lesz “világutazó” vendégünk, reklámszakemberünk, pszichológusunk, irodalomtörténészünk, jelképkutatónk, protokollszakértőnk. Lesz több új előadó, de több régi vendégünk is visszatér:-)

A tavaszi évad első 2 hónapja már elérhető az érdeklődők számára, a jegyértékesítés megindult az első 4 nagyszabású előadásra. Az érdeklődés máris hatalmas, nem érdemes az utolsó pillanatokra tartogatni a jegyvásárlást.

Íme a kínálat:

  • 2018. január 29. hétfő 18.00: vendégünk a népszerű televíziós műsorvezető, Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter!

Az előadás címe: Bátran (f)élni!

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyár: kedvezményes: 1.800,- Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2.500,- Ft

“Miért vágynak az emberek a félelem nélküli élet titkos receptjére? Miért fél mindenki a félelemtől? És vajon én már szembenéztem minden démonommal? Vizsgálni kezdtem a félelmeimet, tudósítóként, anyaként, félig arab nőként, magyar állampolgárként, és rájöttem, hogy a félelem üzemanyagként működik bennünk, ami kihozhatja a legjobb és a legrosszabb oldalunkat is.”

További részletek ITT!

  • 2018. január 30. kedd 18.00: újabb fantasztikus programmal tér vissza a Mentor(h)áló életébe az elmúlt évek egyik sikerszerzője, Nyáry Krisztián!

Az előadás címe: Fölébredett a föld – levelek, naplók, személyes történelem

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyár: kedvezményes: 1.600,- Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2.300,- Ft

Nyáry Krisztián a személyes hangú történetmesélés, irodalmi ismeretterjesztés kiemelkedő hazai alakja – népszerűsége töretlen, előadásain, a vele történő beszélgetéseken annyian vannak, hogy a “csilláron is lógnak”. Így lesz ez most is!

További részletek ITT!

  • 2018. február 13. kedd 18.00: a tudománynépszerűsítő vonulat 2018. évi első előadója Prof. dr. Balogh Elemér egyetemi tanár, jogtörténész, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, Szeged város Díszpolgára.

Az előadás címe: “Boszorkányok pedig nincsenek!” – vagy mégis?

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyár: kedvezményes: 1.400,- Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 1.900,- Ft

A boszorkányokról sokat hallottunk, sokat tudunk, de az elmúlt századokban ellenük lefolytatott perekről jogtörténeti szempontból mégis kevés a pontos információ, számos tévhit is szívósan tartja magát. A középkortól induló és a 16-17. században kiszélesedő boszorkányperek indítékainak, az alkalmazott bizonyítási eszközök és persze a háttérben lapuló prekoncepciók kifejtésére vállalkozik az előadás. Az előadásban Professzor Úr természetesen bemutatja az 1728-as nagy szegedi boszorkányper (pör) történetét és hátterét is.

További részletek ITT!

  • 2018. február 26. hétfő 18.00: Magyarország legnépszerűbb mesekutatója, meseírója és meseterapeutája, dr. Boldizsár Ildikó ismét Szegeden – természetesen a Mentor(h)áló vendégeként!

Az előadás címe: Mesék a felnőtté válásról

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyár: kedvezményes: 1.600,- Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2.300,- Ft

Boldizsár Ildikó – mint mindig, most is – “elvarázsolja” az est résztvevőit, akik egészen biztosan feltöltődve térnek majd haza erről a nem hétköznapi varázslatról. Akinek már egyszer is volt szerencséje Boldizsár Ildikó “mesés varázslatában”, abban, ahogy “lágy hangjával meséket kelt életre”, az egészen biztosan újra szeretné élni ezt a különleges, kihagyhatatlan élményt!

További részletek ITT!

Egyre többen vagyunk az ünnepek közeledtével, akik elérhető áron kapható, mégis maradandó élményt jelentő ajándékot keresnek szeretteik, barátaik, kollégáik számára: hitünk (és persze a hozzánk érkező visszajelzések) szerint a Pedagógiai esték előadásaira szóló jegyek ezen ajándékok közé tartoznak.

Karácsonyra ideális ajándék mindazoknak, akik már tudják: nálunk élmény a tanulás!

Találkozzunk rendszeresen 2018-ban is! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!