Categories Menu

Feltöltve Sze 8, 2017 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Közművelődési partnereink ajánlják, Partnereink kínálata, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2017

Milyen is az a Boldogságóra?

Milyen is az a Boldogságóra?

 

A pótjelentkezést lezártuk, teltházunk lesz 🙂

Az új tanévben is folytatódik a Mentor(h)áló és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében megvalósuló esti beszélgetős sorozatunk.

Akik eddig már megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, azok tudják, érdekes témák, kitűnő szakemberek, színvonalas esti programok várnak ránk ebben a sorozatban is!

A Pedagógiáról másképp c. sorozatban hamarosan újabb tartalmas péntek esti programot kínálunk az érdeklődőknek.

Szeptember végi vendégünk Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságórák elindítója, valamint Dobrova Zita tanár.

A beszélgetés témája a Boldogságóra.

A beszélgetés időpontja: 2017. szeptember 22. péntek 17.30-19.00

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT)

A beszélgetés címe: Milyen is az a Boldogságóra?

Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében a Boldogság Intézet szakmai csapata egy teljes programot kidolgozott ki a diákok boldogságra való tanítására. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek. A Boldogságórák tapasztalataiból születettek meg a Boldogságóra kézikönyvek és munkafüzetek.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.

A Boldogságóra program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke.

További információ a Boldogságórákról ITT!

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

 

A regisztráció lezárult, TELTHÁZ!

 

Minden érdeklődőt – pedagógusokat, oktatókat, hallgatókat, szülőket, nagyszülőket, más érdeklődőket – szívesen látunk!

Mentor(h)áló már a Facebookon is!