Categories Menu

Feltöltve Sze 30, 2020 Kategória Aktuális rendezvényeink, Fotók, Hírek, Médiatár, Pedagógiai esték

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána volt a 100. előadónk!

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána volt a 100. előadónk!

 

A nagysikerű Pedagógiai esték sorozat 100. (ünnepi) előadását Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána nemzetközi hírű klímakutató tartotta most hétfőn az IH-ban.

Nehezen emészthető téma: a Föld és az emberiség jövője volt az előadás fókuszában.

Ürge-Vorsatz Diána páratlan felkészültség birtokában vázolta a klímahelyzet aktuális állapotát és az emberiség számára járható megoldási lehetőségeket.

Ahogyan ezt törzsvendégünk, Szurominé Zsóka írta az előadásról:

“Ürge-Vorsatz Diána (aki az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi testület egyik alelnöke is) az éghajlatváltozásról, következményeiről, a civilizáció hatásairól (túlfogyasztás, közlekedés, energiafelhasználás, károsanyag-kibocsátás, biodiverzitás tönkretétele, extrém időjárási fordulatok stb., stb., stb.) beszélt. A COVID-ot és a többi fenyegető járvány hatásával járó krízisek kérdését sem kerülte meg, hiszen környezetünk pusztítása hozzájárul a különböző járványokhoz. Tudományos kutatásokon alapuló meggyőző tények, bizonyítékok, gondolkodásra késztető fontos összefüggések a klímaváltozás hatásairól egy kiváló előadó tolmácsolásában! Ráadásul a Mentorháló Pedagógiai esték sorozatának éppen a 100. (jubileumi 🙂) mai előadásán! Köszönet érte!”

Kivételes élmény volt, amelyre sokáig fogunk emlékezni.

A fotókat Bobkó Anna készítette, köszönjük!

Az előadást a Szeged TV munkatársai rögzítették, így nemsokára visszanézhető lesz.