Categories Menu

Feltöltve Sze 14, 2015 Kategória Hírek, Szakmai és projektkonferenciák

Rendezvények – szép sorban…

Rendezvények – szép sorban…

Működésének egyik legintenzívebb szakaszát éli a Mentor(h)áló 2.0 Program – és ez különösen igaz a projekt keretein belül megrendezésre kerülő rendezvényekre!

Nagy szeretettel invitálunk mindenkit óvodai szakmai konferenciánkra, gyógypedagógiai kerekasztal beszélgetésünkre, valamint nagyszabású olvasáspedagógiai konferenciánkra!

gyerekek ovis

  • “A mindig megújuló óvodapedagógia”

Ezzel a címmel rendez országos szakmai konferenciát 2015. szeptember 25-én, pénteken az SZTE JGYPK és a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület a Mentor(h)áló 2.0 támogatásával.

A konferencia apropóját az adja, hogy a szegedi óvodapedagógus képzés idén ünnepli 10 éves évfordulóját. 

A konferencia helyszíne a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A konferencia színvonalas programjában előadóként köszönhetjük dr. Páli Juditot, dr. Bakonyi Annát, Szabóné dr. Gondos Piroskát, Fáyné dr. Dombi Alice-t, Fábián Katalint és dr. W. Mikó Magdolnát. A programot dr. Marsi István dékán úr nyitja meg. Az előzetes jelentkezések alapján a konferencián kb. 300 fő résztvevő vesz részt!

A rendezvény további részleteiről dr. Szeri Istvánné főszervező tud tájékoztatást adni: szeriibi@t-online.hu

Mother teaching her little child

  • Kerekasztal beszélgetés a szegedi gyógypedagógus képzés létrehozásának megalapozásáról

Szintén 2015. szeptember 25-én, pénteken szervezi az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézete azt a szakmai kerekasztal beszélgetést, melynek fő célja a szegedi gyógypedagógus-képzés múltjának és jelenének felvillantása.

A szakmai rendezvényen üdvözölhetjük a szegedi képzés megalapozásában meghatározó szerepet játszó szakembereket: dr. Varga Imrét, dr. Hatos Gyulát, dr. Veczkó Józsefet, Prof. Stefan Vaseket, valamint a programot megnyitó Prof. dr. Pukánszky Bélát, az intézet vezetőjét.

A rendezvény második felében a Gyógypedagógus-képző Intézet „Tehetséggondozó táborának” záróetűdjeként a legsikeresebb hallgatói munkák bemutatására kerül sor.

A rendezvény részletes programja ITT olvasható!

olvasás

  • Legyen az olvasás mindenkié!

Nagy szeretettel invitálunk minden érdeklődő kollégát (nem csak tanítókat, magyartanárokat, könyvtárosokat, bárkit!) a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárral együttműködésben megvalósuló konferenciára!

A konferencia témája az olvasóvá nevelés, a program pazar: kiváló témák, nagyszerű előadók, csak győzzünk választani a szekciók közül:-) A rendezvény természetesen most is ingyenes!

A konferencia címe: Legyen az olvasás mindenkié!
A konferencia helyszíne: Szeged, Somogyi-könyvtár, Dóm tér 1–4. (TÉRKÉP ITT!)
A konferencia időpontja: 2015. október 1. (csütörtök) 9.30-15.30 + egy ajándék esti program (opcionális)

Csak néhány név és téma, hogy mindenki azonnal regisztráljon: itt lesz Boldizsár Ildikó, Bajzáth Mária, Arató László és még sokan mások, szó lesz az első 10 év fontosságáról, kötelező olvasmányokról, biblioterápiáról, mesepedagógiáról – jelentkezzetek azonnal, mert lemaradtok!

A konferencia részletes programja és a jelentkezési lap ITT elérhető!