Categories Menu

Feltöltve feb 5, 2017 Kategória Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2017

Sikerről és kiégésről dr. Szabó Évával

Sikerről és kiégésről dr. Szabó Évával

Gyors regisztráció: a regisztrációs felület ITT elérhető!

Egy évvel ezelőtt új, “beszélgetős” sorozatot indítottunk a szegedi Somogyi-könyvtárral együttműködve, Pedagógiáról másképp címmel. A sorozat keretein belül havonta 1 alkalommal országosan és nemzetközi szinten is elismert szakembereket hozunk „testközelbe”. A „beszélgetős műfaj” egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy megismerkedjünk a vendég életével, munkásságával, a jellemzően az oktatás háza táján elért eredményeivel, másrészt kitűnő témákban nyílik lehetőség egy-egy kötetlen értelmiségi párbeszédre, a személyes kérdések megfogalmazására is.  A Pedagógiáról másképp című sorozat eddigi történéseit ITT láthatjátok!

Tartalmas esti beszélgetésre invitálunk minden érdeklődőt március elején is!

A Pedagógiáról másképp c. beszélgetős sorozatunk következő vendége dr. Szabó Éva pszichológus lesz.

A beszélgetés időpontja: 2017. március 3. péntek 17.30-19.00

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT!)

A beszélgetés címe: Sikeres pedagógus – sikeres diák, kiégett pedagógus – kiégett diák

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött! Érdemes gyorsan jelentkezni, mert most is teltház várható!

A regisztrációs felület ITT érhető el!

 

Vendégünk, dr. Szabó Éva a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán működő Pszichológiai Intézet intézetvezetője, a Szociál- és Fejlődéspszichológiai Tanszék vezetője.

Egyetemi tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen (jelenleg Debreceni Egyetem) végezte. Pályáját iskolapszichológusként kezdte egy debreceni általános iskolában. Emellett a Kossuth Lajos Tudományegyetem pszichológiai tanszékén kezdett oktatni szociálpszichológiát. 1991-ben Szegedre költözött, ahol egy évet a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanított, majd jelenlegi munkahelyére került, ahol azóta is oktatóként dolgozik.

Jelenleg pszichológiát tanít tanárjelölteknek és pszichológia szakos hallgatóknak. A Dél-alföldi Iskolapszichológiai Módszertani Központ (Dipszi) alapítója és vezetője.

Elkötelezett híve az alkalmazható pszichológiai ismeretek átadásának és a nevelési gyakorlattal közvetlenül összefüggő jelenségek jobb megértését szolgáló kutatásoknak.

Dr. Szabó Éva 2016 februárjában nagysikerű előadást tartott Pedagógiai esték c. sorozatunkban!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt újabb esti beszélgetésünkre!