Categories Menu

Feltöltve Már 27, 2019 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték

Üdv a 21. században – dr. Majó-Petri Zoltán lesz a vendégünk!

Üdv a 21. században – dr. Majó-Petri Zoltán lesz a vendégünk!

 

2018 tavaszán indítottuk el a Pedagógiai esték keretein belül azt a tematikus sorozatot, melynek középpontjában a 21. század áll. A sorozat eddigi előadásaiban Simó György és Haidegger Tamás vizionálta, mi fog történni az emberiséggel a 21. században.

Most újabb nagyszerű előadással folytatódik a 21. század “megértését” célzó sorozatunkvendégünk dr. Majó-Petri Zoltán egyetemi docens, az SZTE GTK Távoktatási Bizottság elnöke, az SZKT igazgatója.

Előadásában megismerkedhetünk azokkal az innovatív kutatókkal, akik szerint a 21. században nem az iskolapad és a tanterem az iskola alapvető felszerelése! Ezen az estén több földrész digitális oktatási programjába is betekintünk – izgalmas kaland lesz

Az előadás címe: Tanulás határok nélkül: hol és hogyan tanulnak az ezredforduló után született diákok?

Az előadás időpontja: 2019. április 2. kedd 18.00-19.30

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Április 2-án, kedden este megtudhatjuk: Hol és hogyan (milyen platformokon) tanulnak a 2000 után született diákok?

Nagyszerű kérdések, szakszerű válaszok: vendégünk dr. Majó-Petri Zoltán egyetemi docens, az SZTE GTK Távoktatási Bizottság elnöke, az SZKT igazgatója.

  • Tudják-e, hogy milyen online kurzusokra járt tavaly 101 millió diák?
  • A tükrözött tanterem tényleg tükrökkel van teli?
  • Mit csinálnak a tanárok és diákok egy virtuális osztályteremben?
  • Kinek jó, ha egy kurzusra több mint 10 ezer diák iratkozik be egyszerre?
  • kedvezményes jegyek kizárólag az IH-ban!
  • online jegyvásárlás 2 kattintással ITT!
  • Facebook eseményoldal ITT!

Az oktatás digitalizációja nagy utat tett meg a padsoroktól a webes egyetemi kurzusokig, a videó-konferenciáktól a virtuális egyetemekig.

Az előadás alatt megismerkedhetünk azokkal a kutatókkal és ötleteikkel, akik szerint az ezredforduló után nem az iskolapad és a tanterem az iskola alapvető felszerelése.

Betekintünk több földrész digitális oktatási programjába: az amerikai Coursera mellett az afrikai „tabletet minden gyereknek” kezdeményezés sikere és kritikája mellett az indiai oktatási kísérletek köpenyéből előbújó „felhőnagyi”-val is barátkozhatunk, és természetesen beszélünk olyan magyar kezdeményezésekről is, mint a verstanulás és az internet kapcsolata.

Az előadást jó szívvel ajánljuk középiskolás diákoknak, egyetemi hallgatóknak, és legalább ennyire javasoljuk ezen fiatalok szüleinek, nagyszüleinek és pedagógusainak, oktatóinak, és persze mindenkinek, aki nyitott a 21. századi tanulási trendek megértésére.

  • kedvezményes jegyek kizárólag az IH-ban!
  • online jegyvásárlás 2 kattintással ITT!
  • Facebook eseményoldal ITT!