Categories Menu

Feltöltve nov 8, 2016 Kategória Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2016

Újabb szenzáció: Freund Tamás agykutató professzor Szegeden!

Újabb szenzáció: Freund Tamás agykutató professzor Szegeden!

 telthaz

Legfrissebb: minden jegy elfogyott!

Újabb izgalmas témával és kivételes tudású előadóval folytatódik a Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont közös szervezésében megvalósuló Pedagógiai esték c. sorozat.

November 22-én, kedden este vendégünk lesz a hazai és nemzetközi tudományos élet egyik legelismertebb szakembere, Prof. dr. Freund Tamás!

A Széchenyi-, Bolyai- és Prima Primissima-díjas dr. Freund Tamás agykutató professzor előadásában az agyhullámok, a tanulás és a kreativitás összefüggéseiről hallhatunk ízelítőt.

A 2007-ben “Az év ismeretterjesztő tudósa” címet is elnyerő Freund Tamás az agykéreg működésének nemzetközi szinten (Brain-díjjal) elismert tudósa,  a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének igazgatója.

freund-tamas2

Az agykutatás az elmúlt néhány évtizedben olyan óriási technológiai és koncepcionális fejlődésen ment keresztül, ami most már betekintést enged olyan egészen komplex, magasabb rendű idegműködések megértésébe, mint pl. a tanulás és a memóriafolyamatok.

Mindezekért a magasabb rendű idegműködésekért az agykérgünk a felelős. Az agykéregben működő közel 100 milliárd idegsejt komplex hálózatai valósítják meg cselekedeteink megtervezését és levezénylését, de itt keletkeznek eredeti új gondolataink, és itt társulnak különböző érzékszervi és motivációs impulzusokkal.

Hihetetlenül izgalmas világ ez, melyre valószínűleg mindannyian kíváncsiak vagyunk – most itt a lehetőség: az előadás során egy fantasztikus tudású professzor közérthető nyelven vezet be bennünket az agykutatás, az agykéreg és az idegsejt-hálózatok rejtelmeibe, így ezen az estén egy újabb “tudományos ismeretterjesztő csemegének” lehetünk tanúi.

Az előadás időpontja: 2016. november 22. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2. (TÉRKÉP ITT!)

Az előadás címe: Agyhullámok – tanulás – kreativitás

dr_-freund-tamas-plakat-kicsi

Jegyár:

kedvezményes: SZTE-kártyával, pedagógusigazolvánnyal és diákigazolvánnyal: 1.000,-Ft (kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot)

normál: 1.800,-Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon. Érdemes sietni, a jegyek gyorsan fogynak!

FB eseményoldal ITT!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb feltöltődésre!