Categories Menu

Feltöltve Sze 19, 2018 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2018

Újra itt a beszélgetős sorozat!

Újra itt a beszélgetős sorozat!

 

GYORS REGISZTRÁCIÓ ITT!

 

Újra itt a beszélgetős sorozat!

A Mentor(h)áló Pedagógiáról másképp c. sorozata – egyre többek örömére – havonta 1 alkalommal országosan és nemzetközi szinten is elismert szakembereket hoz „testközelbe”.

A nagysikerű beszélgetős sorozat 2018-as őszi évadának nyitóprogramján vendégünk Nahalka István oktatáskutató, nyugalmazott egyetemi docens.

A rendezvény a Mentor(h)áló és az SZTE KÖVI együttműködésével valósul meg.

A beszélgetés időpontja: 2018. október 12. péntek 17.30-19.00

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4.

A beszélgetés címe: Hátra vagy előre? – beszélgetés az új NAT-tervezetről (a tervezet itt elérhető: https://www.oktatas2030.hu)

A beszélgetés során elsősorban a friss NAT-tervezet fő irányait járjuk körbe, de természetesen érinteni fogjuk a hazai köznevelés aktuális állapotát is.

A beszélgetésre különböző szerepekből (szülői, oktatói, pedagógusi, hallgatói, stb.) érkező résztvevőket várunk.

A részvétel most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb péntek esti közös gondolkodásra, párbeszédre, feltöltődésre!

JELENTKEZÉS ITT!

Facebook eseményoldal ITT!

Nahalka István tanár, egyetemi oktató, nyugalmazott egyetemi docens. Pedagógiát oktat tanár szakosoknak, pedagógia (BA) és neveléstudományi (MA) szakosoknak, tanít az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskoláiban. Kutatási területei a tanulás konstruktivista felfogása, az esélyegyenlőtlenség, a méltányosság kérdései az oktatásban, méréselméleti problémák a neveléstudományban, a természettudományos nevelés.
Az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottsága, a Didaktikai Albizottság, a Magyar Pedagógiai Társaság tagja.
A Hálózat a Tanszabadságért szervezet egyik alapítója, az Alapítvány a Tanszabadságért kuratóriumának elnöke. A Civil közoktatási Platform Ügyvivői Testületének tagja. Tagja volt az Országos Köznevelési Tanácsnak, a Gyermekesély Kerekasztalnak, a Közoktatási Értékelési Tanácsnak.
Tagja volt a Loránd Ferenc nevével fémjelzett KOMP-csoportnak, a szakmai szerveződés tevékenységének keretében oktatási programokat dolgozott ki, a komprehenzív iskolák fejlesztéséhez járult hozzá szervezéssel, továbbképzések tartásával, kutatással. Oktatásfejlesztési projektek résztvevője, egyik kidolgozója a kompetenciafejlesztő programcsomag fejlesztést elindító tervezetnek, résztvevője volt e fejlesztésnek.
Több iskolai tanterv, köztük kerettantervek szerzője. 2003-ban és 2007-ben a NAT-tal összefüggő munkálatok egyik résztvevője, az Ember a természetben műveltségi terület leírásának egyik irányítója.

A fotó forrása: 24.hu