Categories Menu

Feltöltve Sze 9, 2019 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték

Pedagógiai esték – 2019 ősz

Pedagógiai esték – 2019 ősz

 

A 2019-es őszi évadban is folytatódik a Dél-alföldi régió egyik legnépszerűbb tudomány-népszerűsítő, ismeretterjesztő, minden este „élményt és tanulást hozó” sikersorozata, a Mentor(h)áló Pedagógiai esték!

Visszatérő és új előadókkal, kivételes élményekkel és az eddig megszokott magas színvonallal várjuk a közönséget a Pedagógiai esték előadásaira – az őszi program 9 felejthetetlen élményt tartalmaz.

Valamennyi előadás helyszíne:

IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

 

A 2019-es őszi évad részletei:

Prof. dr. Csányi Vilmos az ősz első vendége!

Egy BÖLCS ember, egy KIVÉTELES este – szeptember 16-án, hétfőn este ritka lehetőség adatik meg számunkra: vendégünk a hazai tudományos közélet egyik nagy “ikonja”, a Széchenyi-díjas etológus, Prof. dr. Csányi Vilmos!

Milyen hatással van az evolúcióra az éghajlatváltozás, a migráció vagy a mesterséges intelligencia megjelenése? Milyen változást hoznak az emberiség életébe a hirtelen jelentkezett, rendkívül sebes változások?

Az előadás címe: Merre tart az evolúció?

Az előadás időpontja: 2019. szeptember 16. hétfő 18.00

Szorongok, tehát vagyok!

A nagysikerű Pedagógiai esték őszi előadás-sorozatának egyik sztárelőadója minden bizonnyal Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta lesz, aki szeptember 24-én immáron 3. alkalommal érkezik majd a Pedagógiai esték színpadára.

„A szorongás korunk legjellemzőbb érzelme” – írja Tari Annamária, az X, Y és Z generációk egyik legjelesebb hazai szakértője. A stressz életünk egyik meghatározó érzésévé nőtte ki magát – aggódunk éjjel, aggódunk nappal, szorongunk a családunk, a munkánk, a holnapunk miatt…

Szorongok, tehát vagyok! című előadásában Tari Annamária különös hangsúllyal beszél majd arról, hogyan károsítják személyiségünk fejlődését az online tér és a közösségi média által hozott érzelmi változások.

Az előadás címe: Szorongok, tehát vagyok!

Az előadás időpontja: 2019. szeptember 24. kedd 18.00

Mi fán terem a boldogság?

Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, családterapeuta, a Magyar Pszichológiai Társaság pozitív pszichológia szekciójának alapító tagja és korábbi elnöke első ízben a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán!

Az előadás címe: Mi fán terem a boldogság?

Az előadás időpontja: 2019. október 15. kedd 18.00

Szeretethálózatok

Újabb zseniális előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán – az őszi évad kiemelt előadójaként első ízben köszönthetjük a Mentor(h)álóban Prof. dr. Csermely Péter Széchenyi-díjas magyar biokémikust, hálózatkutatót! Prof. dr. Csermely Péter a hazai tudományos élet kiemelkedő alakja, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alapító elnöke – nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta felkérésünket 🙂

“Miért lettek olyan népszerűek a hálózatok? Mire alkalmas a hálózatkutatás – és mire nem? Hogyan terjednek a pozitív és hogyan a negatív érzelmek a szociális hálózatokban? Hogyan alakítják át az érzelmek a szociális hálózatainkat? Miért és hogyan válik önerősítő hálózatszervező körré a szeretet – és a gyűlölet is?” Az előadás ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Az előadás címe: Szeretethálózatok

Az előadás időpontja: 2019. október 28. hétfő 18.00

Manipulálnak, tehát vagyok!

Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán – vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!

Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.

Az előadás címe: Manipulálnak, tehát vagyok! Hogyan hat az érzelmi marketing a különböző generációk képviselőire?

Az előadás időpontja: 2019. november 12. kedd 18.00-19.30

Túlélési stratégiák a 21. századra

– vendégünk újra Simó György!

Amiben teljesen biztosak vagyunk: a Pedagógiai esték 2019-es őszi évadának egyik legizgalmasabb és legmeghatározóbb előadása minden bizonnyal Simó György üzletember előadása lesz – túlélési stratégiák jönnek a 21. századra!

Magyarország egyik legkivételesebb tapasztalatokkal bíró üzletembere és médiaszakembere, Simó György novemberben visszatér az IH színpadára!

Ma már tudjuk: a következő huszonöt-ötven évben nagyobbat változik majd a világ, mint előtte egy évezred alatt: hamarosan meg kell barátkoznunk azzal a gondolattal, hogy nem az ember lesz a legfejlettebb faj a Földön, hogy a digitalizációnak köszönhetően munkahelyek milliói szűnhetnek meg.

De mi történik a “felesleges emberekkel”?

Simó György nagyszerű előadásában túlélési stratégiákat fogalmaz meg a 21. századra – szerintünk kihagyhatatlan este lesz!

Az előadás időpontja: 2019. november 25. hétfő 18.00

Az előadás címe: Felesleges emberek? Túlélési stratégiák a 21. századra

Az ismeretlen Leonardo – Szabó András művésztanár előadása!

2019 novemberében sokak örömére visszatér a Mentor(h)áló életébe Szabó András tanár úr, a szegediek közkedvelt festőművésze, művésztanára! Szabó András festőművészi és pedagógus pályafutása mellett a 70-es évek végétől a mai napig rendszeresen tart művészettörténeti előadásokat – minden bizonnyal sokan vagyunk, akik emlékszünk még legendás diaporámás előadásaira.

Szabó András novemberi előadása az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg majd, halálának 500. évfordulója alkalmából.

Az előadás csokorba szedi a Leonardóval kapcsolatos legújabb kutatások legérdekesebb eredményeit. Szabó András előadását élmény lesz látni és hallani – mi máris nagyon várjuk!

Az előadás címe: Az ismeretlen Leonardo

Az előadás időpontja: 2019. november 26. kedd 18.00

Így készül a magány – Bánki György pszichiáter visszatér!

A Mentor(h)áló Pedagógiai esték eddigi történetének egyik legsikeresebb előadója az új évadban is visszatér! Dr. Bánki György pszichiáter most ismét olyan témát jár körbe előadásában, melyben mindannyian (kicsik és nagyok) érintettek lehetünk, s melyre mindannyian kíváncsiak vagyunk 🙂

“Mit is jelent vajon az a fogalom, hogy magány? Nyilván ezerféleképpen nekifuthatunk a meghatározásnak, és sok megfogalmazás lehet hiteles.

Én a magányt úgy definiálnám, mint egy olyan átható élményt, amikor azt hiszem, nincs, aki átérezze az érzéseimet; nincs, aki igazán lássa és tükrözze a személyemet; nincs, aki kielégítse az igényeimet; nincs, aki készen álljon a saját világképét akár félretenni, hogy kibontakozhasson az enyém; és nincs, aki mindeközben meleg érzelmekkel elfogadja a puszta lényemet.

Nincs olyan, akinek fontos vagyok. Pontosabban: én nem hiszek benne, hogy van.

Ha az orrom előtt áll, ha kitart mellettem, ha mindent megtesz, én akkor sem tudok bízni benne, és figyelem, mikor árulja el az igazi szándékait.

Azt hiszem, ez a magány.”

Fanyar humorú, élvezetes és elgondolkodtató este vár ránk most is, melyen dr. Bánki György a magány kialakulásának gyermekkori útjairól beszél majd – szerintünk az ősz egyik legnagyobb élménye lesz.

Az előadás időpontja: 2019. december 2. hétfő 18.00

Az előadás címe: Így készül a magány

Éneklőbb emberek

Az őszi évadzáró előadás vendége Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár, a Csíkszerda improvizációs kórus vezetője!

Miért félnek az emberek az énekléstől? Mit lehet tenni azért, hogy „éneklőbb emberek” legyünk? Őszinte és lelkesítő előadás lesz, ezt garantáljuk 🙂

Az előadás időpontja: 2019. december 3. kedd 18.00

Az előadás címe: Éneklőbb emberek

Tóth Árpád a Zeneakadémia Kodály Intézetében és a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanít, a pedagógusi pálya mellett pedig 2000 óta amatőr kórusokat vezényel, ezek közül jelenleg a budapesti Csíkszerda kórus a legismertebb.

Megálmodója és főszervezője a Kórusok Éjszakájának.

Hazai tevékenysége mellett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának és a szintén felvidéki Csábi Szeder Fábián Dalegyletnek is karnagya.

Rendszeresen tart továbbképzéseket Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, valamint vendégtanárként Kínában és Dél-Koreában is.

2010-ben Artisjus-díjjal tüntették ki.