Categories Menu

Feltöltve jan 28, 2016 Kategória Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2016

Szabó Évával indul újra a Pedagógiai esték!

Szabó Évával indul újra a Pedagógiai esték!

Az elmúlt évben a Mentor(h)áló 2.0 Program és az IH Rendezvényközpont együttműködésében egy új rendezvénysorozatot honosítottunk meg Szegeden – egy esti, sokak érdeklődésére számot tartó, Pedagógiai esték elnevezésű rendezvénysorozatot.

Az előadássorozat megvalósítása során pedagógiai és a pedagógia társterületeihez illeszkedő témákban nagyszabású, esti előadásokat, beszélgetéseket szerveztünk – célunk az volt, hogy az oktatási, pedagógiai témákat a közbeszéd tárgyává tegyük. Az elmúlt évben 9 sikeres pedagógiai estét sikerült megszerveznünk – Zacher Gábor, Boldizsár Ildikó, Vekerdy Tamás, Tari Annamária, Aáry-Tamás Lajos, Süveges Gergő, Lázár Péter és Bordács Margit (Kedvesház), Gyarmathy Éva és Réz András közreműködésével.

A Mentor(h)áló 2.0 projekt 2015 októberében véget ért, de a sorozat, az ügy az SZTE JGYPK keretein belül működő Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ és az IH jóvoltából most folytatódik!

A Pedagógiai esték c. sorozat II. évadának nyitóelőadásában 2016. február 4-én, csütörtökön 18.00 órától egy „örökzöld” kérdésre keressük a választ: miért nem szeretnek iskolába járni a gyerekek?

Előadónk dr. Szabó Éva pszichológus, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán működő Pszichológiai Intézet intézetvezetője, a Szociál- és Fejlődéspszichológiai Tanszék vezetője.

Egyetemi tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen (jelenleg Debreceni Egyetem) végezte. Pályáját iskolapszichológusként kezdte egy debreceni általános iskolában. Emellett a Kossuth Lajos Tudományegyetem pszichológiai tanszékén kezdett oktatni szociálpszichológiát. 1991-ben Szegedre költözött, ahol egy évet a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanított, majd jelenlegi munkahelyére került, ahol azóta is oktatóként dolgozik.

Jelenleg pszichológiát tanít tanárjelölteknek és pszichológia szakos hallgatóknak. A Dél-alföldi Iskolapszichológiai Módszertani Központ (Dipszi) alapítója és vezetője.

Elkötelezett híve az alkalmazható pszichológiai ismeretek átadásának és a nevelési gyakorlattal közvetlenül összefüggő jelenségek jobb megértését szolgáló kutatásoknak.

miért nem szeret iskolába járni

A sorozat évadnyitó előadásában a következő témákat fogja érinteni: iskolai kötődés, motiváció, lógás, sikerélmény és a digitális generáció problémái.

Emellett az iskolakezdéstől a serdülőkorig áttekinti azokat a tényezőket, amelyek az iskolához való viszonyt és az iskolai sikerességet befolyásolják a tapasztalatok és a kutatások tükrében.

Előadónk gyakorlati javaslatokat is tesz az iskolához való viszony javítására szülők és pedagógusok számára.

A „Miért nem szeretnek iskolába járni a gyerekek?” című előadást szívből ajánljuk mindazoknak, akik „bármilyen szerepben” érintettek az oktatás/nevelés kérdéseiben: oktatóknak, pedagógusoknak, szülőknek, valamint a pedagóguspályára készülő hallgatóknak. Természetesen minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk a sorozat folytatására!

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon. Pedagógusigazolvánnyal, valamint SZTE kártyával a belépődíj 800,- Ft (kevesebb, mint egy mozijegy ára).

Facebook eseményoldal ITT!

Szabó Éva2