Categories Menu

Feltöltve máj 19, 2017 Kategória Hírek, Közművelődési partnereink ajánlják

Záró esti beszélgetés a Ringatóról

Záró esti beszélgetés a Ringatóról

 

Gyors regisztráció ITT!

Komoly törzsközönsége alakult ki az elmúlt időszakban a Mentor(h)áló és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében megvalósuló Pedagógiáról másképp c. sorozatunknak is. Akik eddig már megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, azok tudják, érdekes témák, kitűnő szakemberek, színvonalas esti beszélgetések várnak ránk hónapról hónapra.

A sorozat idei zárórendezvényén hamarosan újabb tartalmas péntek esti programot kínálunk az érdeklődőknek.

A rendhagyó záróbeszélgetés témája a Ringató.

Záró beszélgetésünkre nagy szeretettel várunk pedagógusokat, egyetemi oktatókat és hallgatókat, egészségügyi, szociális és közművelődési területen dolgozókat, és persze SZÜLŐI SZEREPBEN minden érdeklődőt 🙂

Vendégeink: Gállné Gróh Ilona zenepedagógus, a Ringató módszer kidolgozója és lánya, Gáll Viktória Emese népzenész, a Ringató-mesék szerzője

Fotó: Manek Attila

Na de mi is az a Ringató?

A Ringató egy zenei nevelési módszer, énekes-játékos program kisgyermekes családok számára.

A foglalkozásokon a legfontosabb, hogy megszülessen a közös éneklés és játék élménye. Mintát adnak a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeire. Céljuk, hogy a kicsik fogékonnyá váljanak a zene, a művészetek iránt, miközben a felnőtteket éneklésre bátorítják. A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

KATTINTS A LOGÓRA!

“A Ringató mára már bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot is. Énekelni, játszani tanít, örülni a szépnek. Legfontosabb célunk az élménynyújtás. A felnőtteket éneklésre biztatjuk, miközben a gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a magyar kultúrával. A hagyományos dalok, ölbéli játékok a világra nyitnak ablakot, s a lélekbe jutva élni segítenek, ha kell, gyógyítanak. A művészethez fordulunk, hogy eszközként használjuk a nevelésben. Szeretnénk a kisgyermekes családoknak egy lehetséges utat mutatni a boldogulás felé. Nem az egyetlent, nem a legjobbat, hanem egyet a sok közül – egy biztos jót. ” (Gróh Ilona)

Rendhagyó beszélgetést ígérünk – főképp, mert a program elején egy 25-30 perces bemutató foglalkozást is láthatunk!

A bemutató Ringató foglalkozás után az érdeklődők beszélgetést hallhatnak a Ringató módszerről. Beszélünk a Ringató céljairól, a zenepedagógiai hátteréről, a kisgyermekkori zenei nevelésről, a működéséről. Szó lesz arról, hogy miért hivatkozunk a Ringató kapcsán Kodály Zoltánra és Forrai Katalinra. Mindeközben szeretnénk, ha a közönséggel együtt is énekelhetnénk egy kicsit, és természetesen szívesen válaszolunk a felvetődő kérdésekre. 

Kitűnő záró program, izgalmas beszélgetés vár ránk most is!

A beszélgetés időpontja: 2017. június 2. péntek 17.00-19.00 (figyelem: a szokásosnál 30 perccel hamarabb kezdünk!)

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT)

A beszélgetés címe: Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

További információ és regisztráció ITT!

 

Minden érdeklődőt szívesen látunk!

Nyitólap fotó: Kiss Rozina