Categories Menu

Feltöltve Sze 1, 2018 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték, Programajánló - 2018

Velünk élő robotok – dr. Haidegger Tamás izgalmas előadása

Velünk élő robotok – dr. Haidegger Tamás izgalmas előadása

 

Nyakunkon a 21. század: hamarosan újabb rendkívül izgalmas és kihagyhatatlan előadással rukkol elő a szegediek és környékbeliek kedvenc sorozata, a Pedagógiai esték!

Vendégünk dr. Haidegger Tamás orvosbiológiai mérnök, az Óbudai Egyetem Robottechnikai Szakkollégiumának vezetője, a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ munkatársa – nagyon fiatal és rendkívül tehetséges, elkötelezett szakértője a 21. századnak.

  • jegyek személyesen az IH-ban: KATT IDE!
  • online jegyek kezelési költség nélkül ITT!
  • Facebook eseményoldal ITT!

A közelmúltban Simó György emlékezetes előadásából is megtudhattuk, hogy a következő 20-30 évben nagyobbat változik majd a világ, mint előtte egy évezred alatt – ennek következtében hamarosan mindannyiunknak meg kell barátkoznia azzal, hogy rövidesen nem az ember lesz a legfejlettebb faj a Földön.

Most itt egy újabb kihagyhatatlan előadás a 21. század kihívásairól, intelligens, humanoid és nanoméretű robotokról, a mindennapjainkban már évek óta jelenlevő robottechnológiáról, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia legfrissebb eredményeiről és irányairól!

Vitathatatlan tény, hogy robotok megjelentek az élet minden területén: már  nemcsak  autókat  szerelnek össze, porszívóznak és füvet nyírnak, hanem  házakat építenek, kiszállítják az ebédet és agyműtétet hajtanak végre. Nem mindegy azonban, hogy a bonyolult feladatokra autonóm módon képesek,  vagy  az ember programozza fel őket, esetleg távirányítással üzemelnek.  Ha  valós  képet akarunk kapni a robotika helyzetéről és a társadalomformáló   hatásáról,   akkor   érdemes   az  olyan  kritikus alkalmazásokat  megnézni,  mint  az  önvezető autók területe, a drónok vagy  az  orvosi robotok, hogy mire jutottak az elmúlt 10 évben, és mi várható a következő évek során.

Vajon realitás lehet-e egy-két évtizeden belül, hogy robotok műtenek bennünket, ők szolgálják fel nekünk az ételt egy étteremben, vagy készítik el a frizuránkat, s részt vesznek az idősek gondozásában is? Mindezek komoly társadalmi és etikai kérdéseket vetnek fel, pedig még nem is beszéltünk arról, hogy mi történik, ha hamarosan már írhatunk az agyakba, vagy ha letölthető lesz az emberi személyiség egy robotba?

Micsoda téma – ez megint borzasztóan érdekes lesz!

Ezt bizony nagy kár lenne kihagyni!

Az előadás címe: Velünk élő robotok – a technológia hatása mindennapjainkra

Az előadás időpontja: 2018. szeptember 18. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

EZT ÉN SEM SZERETNÉM KIHAGYNI:

  • jegyek személyesen az IH-ban: KATT IDE!
  • online jegyek kezelési költség nélkül ITT!
  • Facebook eseményoldal ITT!

Tartsanak velünk – kivételes élmény lesz!