Testnevelés- és Sporttudományi OTDK+ Konferencia 2021. október 1.
2021. október 20. - intézet

Testnevelés- és Sporttudományi OTDK+ Konferencia
2021. október 1.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán 2021. október 01.-én került megrendezésre a Testnevelés- és Sporttudományi OTDK Plusz tudományos gála, ahol az áprilisban megrendezett XXXV. Országos Tudományi Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi szekció tagozati első helyezettjei mérték össze tudásukat. A konferencián az Országos Tudományos Diákköri Tanács Sporttudományi Szakbizottságának tagjai is megjelentek, akik egyúttal a zsűri szerepét is betöltötték. A konferenciát Prof. Dr. Tihanyi József az OTDT Testnevelés- és Sporttudományi Szakmai Bizottságának elnöke nyitotta meg, majd Prof. Dr. Drahota-Szeabó Erzsébet általános és tudományos dékánhelyettes, valamint Dr. habil. Győri Ferenc ügyvezető elnök, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője mondott köszöntőt.

A versenyen 11 hallgató mutatta be színvonalas prezentációkkal ilusztrált pályamunkáját a sporttudományi kutatás különböző területeiről. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karát Tóth Larissza képviselte (felkészítő tanára: Dr. habil Győri Ferenc). Az OTDK Plusz konferencia győztese a hallgatói szavazatok alapján Varga Mátyás a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézet hallgatója, felkészítő tanára Dr. habil Váczi Márk.

A szakmai program jó hangulatú vacsorával zárult, ahol átadásra került az OTDK megrendezésének feladatát jelképező staféta, melyet Dr. habil. Győri Ferenc adott át a soron következő konferenciát rendező Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézet képviselőjének

https://www.youtube.com/embed/XEfWSI7DkWY