Akció!
bekesi

Békési Imre: Nyelvész mestereim. Tudománytörténeti adatok és emlékek

2000 Ft 1000 Ft

Személyes átvétel esetén az akciós ár: 500,-Ft
Az akciós ár kizárólag a Boldogasszony sgt. 6. alatti könyvesboltban történő személyes átvétellel történő rendelésre vonatkozik.
Az akció kizárólag magánszemélyek vásárlására vonatkozik és visszavonásig érvényes.
A személyes átvétellel történő vásárláshoz is kérjük a terméket a Kosárba tenni és a Pénztárban a  opciót kérjük kiválasztani.

 

Békési Imre:
Nyelvész mestereim. Tudománytörténeti adatok és emlékek
Megjelent Békési Imre 80. születésnapja tiszteletére

ISBN: 978-615-5455-55-1
Kiadási év: 2016.
Formátum és terjedelem: B5, 266 oldal

Ár: 2000,-Ft

Termékleírás

Egykori iskoláink a hivatalos papírokon mindenekelőtt intézményekként jelennek meg, ahová fiatal éveinkben nevelődve, okulásul jártunk, s ez így volt rendjén. Életutunk nyolcvanadik éve körül azonban különösebb hívás nélkül is felidéződik bennünk a téma Karinthy által megfordított igazsága: „Miféle iskolák jártak belénk?” Persze ezekhez is társulnak tárgyi emlékek: ablakok, kapuk, falak képei; de náluk is felejthetetlenebbül szólnak az egykori biztató gesztusok, jó szavak, baráti hátba veregetések. Ezek írásbeli rögzítését az ünnepélyes, komoly alkalmak, műfajok nem igénylik, egy kötetnyi ilyen emlékhez csatolt előszó ebből a szempontból talán megengedőbb lehet. Ennek reményében emelek ki s bocsátok előre néhány – számomra máig meghatározó – emléktöredéket nyelvész mestereimről, akiktől nem csak szakmát tanultam.