Akció!
Televíziós mûsorkészítés

Televíziós műsorkészítés

4500 Ft 3500 Ft

Személyes átvétel esetén az akciós ár: 1.900,-Ft
Az akciós ár kizárólag a Boldogasszony sgt. 6. alatti könyvesboltban történő személyes átvétellel történő rendelésre vonatkozik.
Az akció kizárólag magánszemélyek vásárlására vonatkozik és visszavonásig érvényes.
A személyes átvétellel történő vásárláshoz is kérjük a terméket a Kosárba tenni és a Pénztárban a  opciót kérjük kiválasztani.

 

Szerző: Pusztai Virág
ISBN: 978-615-5946-21-9
Kiadási év: 2020.
Formátum és terjedelem: B5, 209 oldal
Tartalom:Pusztai_Virag_Televizios_musorkeszites_2020_tartalom

 

Cikkszám: 9786155946219 Kategória:

Termékleírás

A könyv a kezdő televízióműsor-készítőknek kíván támpontokat adni a mindennapi munkához, elsősorban a nem-fikciós műfajokra, a mozgóképes híranyagokra, a televíziós tudósításokra és riportokra, a magazinműsor-bejátszásokra és a stúdióbeszélgetésekre koncentrálva. Áttekintést ad a műsorkészítés folyamatáról, szereplőiről és eszközeiről, megismerteti az olvasót a mozgóképtechnikai alapfogalmakkal. Kitér a témaválasztás felelősségére, az információkezelésre, a televíziós dramaturgiára, a szerkezeti építőelemekre. Olyan alapfogalmakat, szakkifejezéseket vesz sorra, amelyekkel érdemes tisztában lenniük a szerkesztő-riporteri, a műsorvezetői, az operatőri vagy épp a vágói hivatást választóknak egyaránt – hiszen a televíziózás csapatmunka, és elengedhetetlen, hogy a különböző posztokon dolgozók képesek legyenek szakszerűen és pontosan megfogalmazni azt, hogy mit várnak egymástól. A kötet nem hagyja figyelmen kívül a televíziózás világában zajló változásokat sem, kiindulópontja viszont az, hogy az új platformokon is szükség van szakértelemmel elkészített, a tényeket és a véleményeket szétválasztó, minőségi mozgóképes tartalmakra.   A szerző, Pusztai Virág 15 éven át dolgozott szerkesztő-riporterként. A szakmát híradós tudósítóként kezdte, később kulturális magazinműsorok készítését koordinálta, majd riportfilmeket és dokumentumfilmeket rendezett. 2018-ban szerzett PhD fokozatot médiafilozófiai tárgyú disszertációjával, melynek bővített változata 2019-ben A képekből összerakott ember címmel jelent meg. A vizuális kultúra változásaival, a vizuális média hatástényezőivel kapcsolatos témákban rendszeresen jelennek meg publikációi különböző tudományos folyóiratokban. Jelenleg az SZTE JGYPK adjunktusa.