Pusztai Virág_Vizualitás és média

Vizualitás és média

2000 Ft

Személyes átvétel esetén az akciós ár: 1.500,-Ft
Az akciós ár kizárólag a Boldogasszony sgt. 6. alatti könyvesboltban történő személyes átvétellel történő rendelésre vonatkozik.
Az akció kizárólag magánszemélyek vásárlására vonatkozik és visszavonásig érvényes.
A személyes átvétellel történő vásárláshoz is kérjük a terméket a Kosárba tenni és a Pénztárban a  opciót kérjük kiválasztani.

Szerző: Pusztai Virág
ISBN: 978-615-5946-28-8
Kiadási év: 2020.
Formátum és terjedelem: B5, 148 oldal
Tartalom: Pusztai_Virag_Vizualitas_es_media_2020_tartalom

Kategória:

Termékleírás

Pusztai Virág: Vizualitás és média A vizuális média – a képes hírportálok, a közösségi oldalak, a televízió, a videomegosztó csatornák és a stream-szolgáltatások – irányából rengeteg benyomás ér bennünket nap mint nap. Ahhoz, hogy képessé váljunk ezek szűrésére és tudatos értékelésére, háttérismeretekere van szükség. A kötet célja, hogy betekintést adjon a vizuális kultúra és a képi kommunikáció alapjaiba, majd ezekre építve megvilágítsa a hagyományos képi médiumok, illetve a vizualitástól elválaszthatatlan újmédia néhány fontosabb jellemzőjét, működési mechanizmusát, vizuális kultúrára gyakorolt hatását, fókuszba helyezve azt a szellemi-kulturális változást, amit a fizikai képek mennyiségi növekedése indukál. A kötet elsősorban azoknak szól, akik a médiaszakmák, a vizuális médiatartalmak előállítása iránt érdeklődnek, de haszonnal forgathatják a tudatos médiafogyasztásra való nevelést fontosnak tartó pedagógusok is, vagy bárki, aki szeretné elmélyíteni tudását a képek és a média viszonyával kapcsolatban. A szerző, Pusztai Virág a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának adjunktusa. Korábban televíziós szerkesztő-riporterként dolgozott. A vizuális kultúra változásait, a képi média hatástényezőit kutatja. Eddig megjelent kötetei: A képekből összerakott ember (Gondolat, 2019), Televíziós műsorkészítés (Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó, 2020).