Categories Menu

Feltöltve Már 31, 2021 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték

Dr. Gyarmathy Éva: Az atipikus lesz a tipikus

Dr. Gyarmathy Éva: Az atipikus lesz a tipikus

 

Nagyszerű hírünk van: dr. Gyarmathy Éva áprilisban visszatér a Pedagógiai esték (virtuális) színpadára!

Éva idei előadása az atipikus fejlődésű (tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő) gyerekekről fog szólni.

Az előadás időpontja: 2021. április 20. kedd 18.00 (az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. április 20. kedd 18.00-tól április 21. szerda 18.00-ig) itt lesz elérhető: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo

Az előadás címe: Az atipikus lesz a tipikus – ONLINE ELŐADÁS!

Előadónk: dr. Gyarmathy Éva Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa

Jegyértékesítés hamarosan!

Jegyárak:

  • normál jegy: 1.800,- Ft (egyedül nézem)
  • családi jegy: 2.500,- Ft (többen nézzük)
  • támogatói jegy: 5.000,- Ft (támogatom a sorozat életben maradását)

A jegyek hamarosan itt vásárolhatók meg:

https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu

Hogyan tekinthetem meg az előadást???

Vásárold meg a jegyed ITT: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu
(segítség: Kisokos online előadások jegyvásárlásához és megtekintéséhez: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/jegyvasarlasi-kisokos/)

A megadott időpontban kattints az előadás eléréséhez az IHRK Streamtár oldalra: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
FIGYELEM: az előadás csak a megadott kezdőidőponttól érhető el!

Tarts velünk ezen az izgalmas estén és tanulj Te is nagyszerű előadónktól a Mentor(h)áló Pedagógiai esték legújabb előadásán

Nem érsz rá aznap este?
Semmi gond: az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. április 20. kedd 18.00-tól április 21. szerda 18.00-ig) lesz elérhető itt: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Így a megadott időkereten belül bármikor megtekintheted az előadást, a neked legalkalmasabb időpontban (reggel, délben, este vagy épp éjszaka).

Jegyek hamarosan kaphatók: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu

Miről szól ez az előadás?
Dr. Gyarmathy Évát nem kell bemutatnunk a Mentor(h)áló közönségének: a Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa Magyarország egyik vezető oktatási szakembere, a Mentor(h)áló sorozatainak többszörösen visszatérő vendége, talán nem véletlenül – szakértelme, elkötelezettsége példaértékű sokunk számára.

Kivételes öröm számunkra, hogy Éva április 20-án újra vendégünk lesz, mostani témája az atipikus fejlődésű – tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő – gyerekek köré fonódik.

“Atipikus fejlődésnek nevezzük az olyan, nem mindig nyilvánvaló és biztosan azonosítható neurológiai alapú eltéréseket, amelyek gyakran együtt, és különböző kombinációkban jelennek meg. A szindrómák közös megjelenésének oka az egymást átfedő fejlődési utak, amelyek az atipikus idegrendszeri éréshez vezetnek.

A neurológiai alapú teljesítményzavarok főbb csoportjai:

  • tanulási zavar, tanulási nehézség (diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia),
  • kontrollzavarok (figyelemzavar, hiperaktivitás zavar, impulzus kontrollzavar),
  • autizmus spektrum zavarok egy része.

Mindezek a neurológiai sajátosságok veleszületett és/vagy szerzett idegrendszeri eltérésen alapulnak, és a környezet, így a tanítási módszerek meghatározó jelentőségűek a kialakulásukban. Optimális körülmények között kiemelkedő tehetséggé fejlődhetnek az egyébként jó képességekkel rendelkező atipikus fejlődésű gyerekek.

Nemcsak az oktatási intézmények számára jelent kihívást ezeknek a gyerekeknek megfelelő környezetet biztosítani, hanem a nevelésük sok nehézséggel járhat a család számára is. Az otthontanulás is többszörös kihívás az atipikus fejlődésű gyerekeket nevelő szülők számára.”

Sokunkat érdeklő, sokakat érintő téma, kivételes felkészültségű szakember – az előadást ezért jó szívvel ajánljuk MINDEN pedagógusnak, egyetemi oktatónak és hallgatónak, a téma iránt érdeklődő szülőnek, nagyszülőnek és más szakembernek.

Szeretettel várunk mindenkit egy újabb nagyszerű esti előadásra!