Categories Menu

Feltöltve Már 9, 2016 Kategória Hírek, Mentor(h)áló Klub, Pedagógiai esték, Programajánló - 2016

Nagyhétfő, nagykedd, nagyszerű programok

Nagyhétfő, nagykedd, nagyszerű programok

 

Kedves Kollégák!

A Mentor(h)áló Klub a húsvét előtti időszakban is nagyszerű programokat kínál: egy integrációs tematikájú szakmai minikonferenciát az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet oktatóinak közreműködésével, egy játékos matematikai klubfoglalkozást dr. Pintér Klárával, és persze a már ismert, kihagyhatatlan Mérő-előadást a Pedagógiai estéken belül.

Egyszóval a nagyhét első felében még nagyszerű programok várnak az érdeklődőkre! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

barka2

  • 2016. március 21. (hétfő)

A klubfoglalkozás helyszíne: Szegedi Fekete István Általános Iskola, 6729 Szeged, Postás u. 1-3. (TÉRKÉP ITT!)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. március 21. (hétfő) 9.30 – 15.00 óráig

A klubfoglalkozás részletes programja: „Integráció terepen” – minikonferencia, tapasztalatcsere

A minikonferencia témái: integráció, differenciálási technikák, a különleges bánásmódot igénylő tanulókkal foglalkozó pedagógusok tanórai lehetőségei, mozgáskoordináció fejlesztésének lehetőségei a logopédiai gyakorlatban, a kiégés jelensége pedagógusok körében, élményalapú drámapedagógia a mozgássérültek, hallássérültek integrációjában, jó gyakorlat beválása a különleges bánásmódot igénylő tanulók esetében, készségfejlesztés lehetőségei a tanórákhoz kapcsolódva, a Pető módszer beválása integrált gyermekeknél – közreműködnek (többek között) az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézetének oktatói – részletes program letölthető ITT!

Az előadások szüneteiben: Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat „Ne ítélj elsőre!” című fotókiállítás anyagának megtekintése, Fejlesztő eszközök bemutatása

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Jelentkezés módja és határideje: kérjük, részvételi szándékotokat legkésőbb 2016. március 18-án, (péntek) 10.00 óráig jelezzétek Papp Eszter kapcsolattartó részére a jelentkezési lap kitöltésével a következő e-mail címen: fekete.iskola@int.ritek.hu . A jelentkezési lap ITT érhető el!

barka2

  • 2016. március 22. (kedd)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. március 22. (kedd) 17.00-18.30 óráig

A klubfoglalkozás helyszíne: SZTE JGYPK, Szeged, Hattyas u. 10. (3. épület 3109-es terem – a főkapunál lévő portán pontos útbaigazítást kapnak a résztvevők) TÉRKÉP ITT!

A klubfoglalkozás részletes programja: Kockázzunk! Esélylatolgatás, játékok, tevékenységek dobókockákkal – közreműködik: Dr. Pintér Klára főiskolai docens, SZTE JGYPK

kocka kicsi

A műhelyfoglalkozást elsősorban általános iskolai matematika szakos tanároknak, valamint tanítóknak és egyetemi oktatóknak ajánljuk. Emellett természetesen más érdeklődőket is szívesen fogadunk, akik érdeklődnek a foglalkozás témája iránt!

A foglalkozás vezetője a téma kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező szakembere, a Mentor(h)áló 2.0 Programban telt házas képzéseket tartott, nagy sikerrel!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A létszám korlátozott (25 fő), ezért érdemes gyorsan jelentkezni!

REGISZTRÁCIÓ ITT!

mérő lászló

És a kihagyhatatlan ráadás: Mérő László Szegeden!

Március 21-én, hétfőn 18.00 órától – a Mentor(h)áló szervezésében – újabb “nagyágyú” a Pedagógiai esték színpadán: dr. Mérő László matematikus, pszichológus “A konvertálható tudás” címmel tart majd minden bizonnyal nagysikerű előadást az IH Rendezvényközpontban.

További információ az előadásról ITT!

Mérő László nem hétköznapi előadó. Előadásaiban két párhuzamos dimenzióban, Átlagisztánban és Extrémisztában kalauzolja körbe a hallgatóságát, és elmagyarázza, hogy ezek tulajdonképpen a bennünket körülvevő valóság különböző rétegei, melyekben meg kell tanulnunk egyszerre létezni. Bár még Átlagisztánban élünk, a kaotikus Extrémisztán egyre erősebben érezteti az életünkre gyakorolt hatásait, s nekünk meg kell tanulnunk alkalmazkodni ehhez, sőt profitálni belőle. A jövő egyre inkább extrémisztáni, ezért érdemes ilyen tulajdonságokkal is felvértezni magunkat, s univerzális, konvertálható ismeretekre szert tennünk.

Szeretettel várunk minden olyan kollégát, aki nyitott a közös gondolkodásra. Akinek volt már lehetősége részt vennie a  Pedagógiai esték c. sorozatunk bármelyik előadásán, tudja, mire számíthat. Aki még nem volt nálunk, itt az idő!

Mérő Lászlót mindenkinek hallania kell – ezért ezt az előadást MINDENKINEK ajánljuk!

Jegyek az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon. SZTE-kártyával és pedagógusigazolvánnyal a belépődíj 800,- Ft (kevesebb, mint egy mozijegy ára).

A jegyek rohamosan fogynak, javasoljuk, hogy siessetek! Facebook eseményoldal ITT!

Megköszönjük, ha kollégáitokat, ismerőseiteket is értesítitek (vagy elhozzátok).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Dr_ Mérő László kicsi plakát