Categories Menu

Feltöltve ápr 13, 2021 Kategória Aktuális rendezvényeink, Hírek, Pedagógiai esték

Nyáry Krisztián újra a Mentor(h)álóban!

Nyáry Krisztián újra a Mentor(h)álóban!

 

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, az elmúlt évtized sikerszerzője hamarosan újra a Mentor(h)álóban 🙂

Az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált, hogy Nyáry Krisztián legújabb kutatásairól, legújabb könyvéről elsőként (vagy legalábbis az elsők között) a Mentor(h)áló vendégeként tartott előadást!

Így lesz ez most is – ráadásul Krisztián most is egy nagyszerűnek ígérkező témával és vadonatúj előadással tér vissza hozzánk.

Az előadás időpontja: 2021. május 4. kedd 18.00 (az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. május 4. kedd 18.00-tól május 5. szerda 18.00-ig) itt lesz elérhető: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo

Az előadás címe: Mivégre olvassunk verseket? Az irodalom és a vers, mint érzelmi vakcina – ONLINE ELŐADÁS!

Előadónk: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész

Jegyek itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/NYARYKRISZTIAN210504

Jegyárak:
– normál jegy: 1.800,- Ft (egyedül nézem)
– családi jegy: 2.500,- Ft (többen nézzük)
– támogatói jegy: 5.000,- Ft (támogatom a sorozat életben maradását)

Hogyan tekinthetem meg az előadást???
– Vásárold meg a jegyed ITT: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/NYARYKRISZTIAN2…
(segítség: Kisokos online előadások jegyvásárlásához és megtekintéséhez: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/jegyvasarlasi-kisokos/)
– A megadott időpontban kattints az előadás eléréséhez az IHRK Streamtár oldalra: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
FIGYELEM: az előadás csak a megadott kezdőidőponttól érhető el!
– Tarts velünk ezen az izgalmas estén és tanulj Te is nagyszerű előadónktól a Mentor(h)áló Pedagógiai esték legújabb előadásán!

Nem érsz rá aznap este?
Semmi gond: az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. május 4. kedd 18.00-tól május 5. szerda 18.00-ig) lesz elérhető itt: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Így a megadott időkereten belül bármikor megtekintheted az előadást, a neked legalkalmasabb időpontban (reggel, délben, este vagy épp éjszaka).

Jegyek itt kaphatók: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/NYARYKRISZTIAN2…

Miről szól ez az előadás?
“Reál beállítottságú barátaim vagy üzletember ismerőseim gyakran kérdezik tőlem: Miért kell verseket olvasni? Miért nem valami hasznosabbal foglalkozunk az iskolában, olyasmivel, amit a később a munkánk során is használni tudunk?

A versek pontosan ilyenek, válaszolom ilyenkor. Amióta emberi civilizáció létezik, nem találták fel hatékonyabb eszközét az érzelmi tapasztalatok társadalmi szintű átadásának, mint az irodalom, ezen belül pedig a vers.

Születés, betegség, barátság, harag, szerelem, szakítás, halál, harc, közösségi konfliktusok: ezek életünk legfontosabb érzelmi szituációi, többségükkel előbb vagy utóbb találkozunk.

Ha egy vers olvasása közben már megismertük őket, a való életben is felkészültebben fogadjuk a legszélsőségesebb érzelmi szituációt is.

A vers a legnagyobb érzelmi stresszhelyzetben vakcinaként működik, a „legyengített érzelmi emlékek” segítenek, hogy minél előbb fel tudjuk dolgozni a sokkot, és képesek legyünk továbblépni. De a versek hozzásegítenek kreativitás, az empátia és a nyitott gondolkodás képességéhez is.”

Nyáry Krisztián a személyes hangú történetmesélés, irodalmi és kultúrtörténeti ismeretterjesztés nagymestere – népszerűsége töretlen, előadásain, a vele történő beszélgetéseken annyian vannak, hogy a “csilláron is lógnak”. Így lesz ez most is a Mentor(h)áló virtuális előadásán is!

Sokunkat érdeklő téma, NAGYSZERŰ ELŐADÓ – Nyáry Krisztián előadása most is nagyszerűnek ígérkezik

A tavaszi évad irodalomtörténeti csemegéje hamarosan a Mentor(h)álóban!

Jegyek itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/NYARYKRISZTIAN2…