Felhívás városi könyv- és könyvtárhasználati versenyre

Iskolai könyvtárunk ebben a tanévben is meghirdeti 5-6. osztályosok számára A szó elszáll, az írás megmarad című városi könyv- és könyvtárhasználati versenyét.

A verseny iskolánk névadója, Juhász Gyula születésének 130. évfordulójához kapcsolódva a Juhász Gyula és Szeged címet kapta. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A vetélkedő kétfordulós.

Első forduló: Közös látogatás a Somogyi Könyvtár Juhász Gyula kiállítására 2013. április 22-én (hétfőn) 14.30-kor.

– A második fordulót, azaz a döntőt iskolai könyvtárunkban rendezzük a 2013. május 23-án (csütörtökön) 14.30 órai kezdettel.

A döntőre a következő feladatokkal készüljetek:

1. Prezentáció készítése Juhász Gyula és Szeged címmel. A prezentáció maximum 6 diát tartalmazzon. A prezentációt technikai okok miatt 2013. május 21-ig küldjétek el a gyakkonyvtar@gmail.com címre!

2. A döntőben a prezentáció segítségével előadás tartása Juhász Gyula és Szeged viszonyáról maximum 3 percben (az időre nagyon figyeljetek!).

3. A döntőre való készüléshez használjátok a következő forrásokat:

4. Ismerjétek következő verseit: Tiszai csönd, Szeged, Milyen volt, Magyar táj, magyar ecsettel

5. Gyakoroljátok a kézikönyvek, hivatkozások, mutatók használatát (Pl.: Magyar értelmező kéziszótár, O. Nagy Gábor: Magyar szólások és közmondások, Magyar szinonimaszótár, Idegen szavak és kifejezések szótára, szaklexikonok).

A jelentkezéseket vagy telefonon (62/546-242), vagy e-mail-ben (gyakkonyvtar@gmail.com) várjuk 2013. április 19-ig.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.