Hogyan működik? Hogyan készül? Hogyan történt? Érdekes témák – érthető válaszok

Esős, vagy nagyon meleg nyári napokra ajánlunk nektek három érdekes sorozatot. Mindhárom néhány percben, rajzosan mesél érdekes tudományos, vagy történelmi tényekről, vagy mutatja be hétköznapi dolgok működését.

Az elsőt kifejezetten alsó tagozatos gyerekeknek ajánljuk.
Az Alma és Véda.hu oldalon jelenleg 21 videó látható. A képre kattintva ízelítőül néhány.Hogyan működik a szemünk?  

A Tökéletlen történelem című sorozat különösen felső tagozatos gyerekek számára lehet érdekes, hiszen magyar és világtörténelmi témákról mesél izgalmasan (sok olyan részlettel, amelyek a dolgozatokban esetleg plusz pontot érhetnek 🙂 ) és néhány ünnep történetét is bemutatja. A YouTube-on több mint 50 kisfilm tekinthető meg jelenleg. Ízelítőül néhány:

A Karácsony Története - Tökéletlen Történelem [TT] - YouTube  Könyves Kálmán Magyar Király Hihetetlenül Izgalmas Élete ...  Amerika Felfedezése 1 - Kolumbusz Kristóf Útjai - Felfedezések #1 ...

A harmadik sorozat, a Hogyan működik? Röviden – Tömören természettudományos érdekességekről szól, felső tagozatosoknak, sőt, felnőtteknek is ajánljuk. A témák sora folyamatosan bővül, jelenleg 11 rész érhető el, ezekből válogattunk most néhányat. Ha a képre kattintotok, indul a videó.

Hogyan működnek a villámok? (ismeretterjesztő videó)  Hogyan működik? Röviden - Tömören Összes videó - YouTube Szuperintelligencia: az emberiség utolsó találmánya - YouTube   

Jó szórakozást kívánunk!

Viki néni és Juszti néni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.