Néhány hasznos és ingyenesen elérhető oldal és segédanyag – ALSÓSOKNAK

A jelenlegi helyzet mindenkinek új és kihívásokkal teli, ezért próbálunk nektek és szüleiteknek segítséget nyújtani. Néhány hasznos, és ami a legfontosabb, ingyenesen elérhető oldalt gyűjtöttünk össze: ma alsó tagozatos tanulók otthoni tanulását elősegítő honlapokat mutatunk nektek.

 

Forrás: Farkas Csenge iskolapszichológus facebook oldala https://www.facebook.com/farkascsengepsychologist/photos/a.102831731255020/136139377924255/?type=3&theater

 

(1.) Sulinet Junior

Alsósoknak készített digitális tartalmak a következő témákban: környezet, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, vers és mese, mozgás, matematika, informatika.  Többféle feladattípust kínál az oldal: képmutatót, szókeresőt, keresztrejtvényt, sorbarendezőt és tanulókártyát. „A játék adatlapján kiválaszthatod életkorod, kedvenc témádat és hogy milyen játékot szeretnél! A tantárgyválasztó és a keresősáv segít, hogy kedvedre válogathass! Nehogy már egyedül játssz… Mielőtt belevágnál, válassz játszótársat! Ő majd végigkísér a játékokon, és segít, ha valamit nem értesz!”

https://junior.sulinet.hu/hu

 

(2.) OkosDoboz

Az OkosDoboz „grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid videókkal segíti az általános iskolás gyerekeket”. Ezáltal könnyebben el tudjátok sajátítani az ismereteket, gyakorolhattok.

https://www.okosdoboz.hu/

https://www.okosdoboz.hu/gyakorlas/1-4-osztaly/osszes-tantargy/osszes-temakor

 

(3.) Csibésztúra

Regisztrációhoz kötött, ám kalandos, iskolai tananyaghoz kapcsolódó gyakorló feladványok és agytornák megoldására kínál lehetőséget ez az oldal. „A főoldal világtérképén az egyes kontinensekre kattintva érheted el az ott rejtőzködő agytornákat (lila ikon) és feladványokat (narancssárga ikon). A főoldalra az egyes oldalakon található földgömb ikon segítségével juthatsz vissza. A honlapon 25 agytornát és 500 feladványt találsz, melyek közül néhány ízelítőként regisztráció nélkül is elérhető, a teljes tartalomhoz azonban csak regisztráció után lehet hozzáférni.” Agytornára fel! 🙂

http://csibesztura.hu/ 

 

(4.) 5 perc angol gyerekeknek

Az 5 perc angol oldalán nem csak a nyelvvizsgára készülőkre gondoltak, hanem a gyerekekre is. Alsósoknak válogattak videókat, feladatokat, színezőket stb, amelyek segítik az angol nyelv tanulását. Érdemes vetni a honlapra egy pillantást, megnézni egy-egy videót.

https://www.5percangol.hu/gyerekeknek_main

 

Holnap is hozunk nektek otthoni tanulást megkönnyítő tartalmakat.

Jó tanulást, hasznos időtöltést kívánunk!

 

Juszti néni és Viki néni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.