Néhány hasznos és ingyenesen elérhető oldal – FELSŐSÖKNEK

A mai nap felsős tanulók otthon tanulását támogató honlapokat hoztunk, amelyek összefoglalásokkal, játékos feladatokkal, videókkal segítik az 5-8. osztályosokat.

 

Forrás: edutopia.org

 

(1.) OkosDoboz

Az oldal nem csak alsósoknak, hanem felsősöknek és középiskolásoknak is kínál gyakorlásra és tudáspróbára lehetőséget magyar irodalom, magyar nyelv, történelem, vizuális kultúra, ének-zene, matematika, fizika, kémia, természetismeret, földrajz, biológia tantárgyból és egészségnevelésből. Az OkosDoboz honlapja „grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid videókkal segíti az általános iskolás gyerekeket”.

http://www.okosdoboz.hu/

http://www.okosdoboz.hu/gyakorlas/5-8-osztaly/osszes-tantargy/osszes-temakor

 

(2.) Sulinet Tudásbázis

A következő tantárgyakban és témakörökben segíti az otthoni tanulásodat: irodalom, magyar nyelv, matematika, biológia, fizika, kémia, földrajz, természetismeret, egészséges életmód, környezeti nevelés, történelem, ének-zene, rajz és vizuális kultúra, művészettörténet, tánc és dráma és informatika.

Egy-egy tantárgyon belül témákra lebontva találod a tartalmakat. Ezekhez tartozik áttekintő, fogalomgyűjtemény, tesztfeladatok. Érdemes tanuláshoz kiegészítésként használni.

https://tudasbazis.sulinet.hu/hu

 

Forrás: bloomberg.com

 

Ismeretszerzés videókkal

(3.) Médiaklikk

A televízió által az M5 kulturális csatorna adásaiból is tanulhatsz, de akár visszanézheted a médiaklikk.hu oldalon is, a pontos linket lent találod.

Minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig az alábbi műsorokat sugározzák:

  • 8.00-11.00 között: 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős c. műsor biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörökben.
  • 11.00-12.00 között: nyelvleckék. Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéje. Majd 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást. Hétfőn német, kedden francia, szerdán olasz, csütörtökön spanyol, pénteken pedig orosz nyelvtani feladatokkal.
  • 12.00-14.30 között a középiskolásoknak Érettségi műsorokat közvetítenek.
  • 14.30-tól az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsort, 17.00 órától az Érettségi műsorokat ismétlik.
  • 20.00 órától pedig a Mindenki akadémiája című tudományos ismeretterjesztő sorozat kerül vetítésre.

Szombaton és vasárnap 11 órától az Ismerd meg vetélkedőműsor ismétlései kerülnek műsorra.

https://mediaklikk.hu/digitalisoktatas/#

 

(4.) Videotanár

Bárhol és bármikor használhatod, csak internetkapcsolat kell hozzá. Megtalálod rajta a teljes 5-8. osztályos tananyagot (idegen nyelvek és testnevelést kivéve), 850 videót és ugyanennyi ellenőrző tesztet tartalmaz. Minden eleme ingyenes és ellenőrzött, egy „tanóra” 15 perces.

„Ha regisztrálsz, résztvevőjévé válsz a Videotanárnak és folyamatosan visszakövetheted az eredményeidet, aktivitásaidat a tanév folyamán, hiszen a rendszer rögzíti ezeket az adatokat. Ezenkívül csinálhatsz küldetéseket magadnak és másoknak, és visszajelzéseket is kaphatsz tőlük, vagyis nemcsak tanulhatsz, ellenőrizheted tudásodat, de segíthetsz másoknak is.” – olvasható a honlapon.

https://videotanar.hu/

 

(5.) Zanzatv

Alapvetően középiskolásoknak szóló videós oktatóportál, de jól összefoglalja az anyagrészeket pl. történelemből. Érdemes a videókat megnézni kiegészítésként.  Irodalom, magyar nyelv, történelem, matematika, testnevelés és sport, filozófia, társadalomismeret és etika tantárgyakhoz találsz kisfilmeket témakörökre lebontva.

https://zanza.tv/

 

Kellemes felfedezést és videónézést kíván:

Juszti néni és Viki néni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.